Koronavirüsten Korunmak Için Demir Suyu Içiyor

Bursa Biçakçiligi Tarihi isimli kitabin yazari Murat Kavakli, binlerce derecelik kizdirilmis demirle isitilmis suyu içerek koronavirüsten korunuyor.

Koronavirüsten Korunmak Için Demir Suyu Içiyor
Bu isi bilmeyen insanlarin yapmamasi uyarinda bulunan Murat Kavakli, bilmeden çok sayida koronavirüslü kisiyle yan yana geldigini ve içtigi bu demirli su sayesinde hiç hastaliga yakalanmadigini iddia etti. Bu suyu Ibn-i Sina’nin kitabindan alan Kavakli, vücuda güç ve kuvvet verdigini söyledi.

Biçakçi, atölyede bin 500 derece kizdirdigi paslanir çeligi suya defalarca sokarak içine de günlük sakizi koyuyor. Daha sonra bu suyu tülbentle süzerek içiyor. Kavakli, bu suyu aliskin olmayan vatandaslarin içmemesi tavsiyesinde bulunarak, faydadan çok zarar görebileceklerini söyledi.



Kendinin bir tip mütehassisi olmadigini ifade eden Murat Kavakli, "Tanidigim bir çok demirci, temiz bir kazanin içine günlük sakizi ve su koyarak kizdirilmis demiri suya batiriyordu. Daha sonra bu suyu içiyorlardi. Demirciler binlerce yildir demiri kizdirip suya basarak suyunu içerler. Kizdirdigimiz çelik paslanir olacak. Paslanmaz olmuyor. Bir kilo suya 5 gram günlük sakizi katip bu suyun içine kizdirilmis paslanir çeligi sokup bekletiyoruz. Bu islem defalarca devam ediyor. Demirciler bunu bu sekilde yapiyorlar. O suyun içinde biraz tortu olusuyor. Bu su temiz bir tülbent yardimiyla süzülüyor. Koronavirüs sürecinde biz hazirladigim bu sudan ailece 4 defa içtik. Bu süreçte koronavirüslü insanlarla bilmeden yan yana bulunmusuz, onlar karantinada yattilar, bize hiç hastalik bulasmadi. Ibn-i Sina’nin kitabinda bu sekilde hazirlanan demir suyunun vücuda büyük bir direnç verdigi yaziyor" dedi.

"Bu suyu bilmeyen içmesin, fayda yerine zarari görür"

Bilmeyen insanin bu karisimdan içmemesi gerektigini belirten Kavakli, "Bunu duyan vatandaslar yapmaya çalisabilir. Bu isin yapma teknigini bilmeyen vatandaslar faydadan çok zararini görür, denemesinler. Kötü sonuçlar dogurabilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA