Istanbul'da Göçmen Kaçakçiligi Operasyonu Açiklamasi 32 Gözalti

Istanbul’da "turizm ve seyahat acentesi" adi altinda göçmen kaçakçiligi yapildigi bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri 8 ayri adrese baskin yapti. Operasyonlarda 32 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, aramalarda yüklü miktarda para ele geçirildi.

Istanbul'da Göçmen Kaçakçiligi Operasyonu Açiklamasi 32 Gözalti
Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü görevlileri “göçmen kaçakçiligi” konusu ile ilgili yürütülen çalismalar kapsaminda “Turizm ve Seyahat Acentesi” olarak faaliyet gösteren ve göçmen kaçakçiligi suçu isleyenlere yönelik harekete geçti.

Göçmen kaçakligi suçundan elde ettikleri gelirleri “Hawala” yöntemiyle akladiklari tespit edilen isyerleri ile ilgili yapilan 2 aylik teknik ve fiziki takip neticesinde 8 ayri adrese baskin düzenlendi.

“Döviz Ofisi”, “Kuyumcu”, “Para Transfer Merkezi” gibi isyerlerinin de aralarinda bulundugu 8 farkli adrese Mayis-Haziran aylarinda düzenlenen operasyonlar sonucu 32 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda ise 1 milyon 214 bin 110 lira, 400 bin 303 dolar, 417 bin 980 euro, 810 pound, 290 Isviçre frangi ile “Hawala” sisteminde kullanildigi degerlendirilen çok sayida belge ve defter ele geçirildi.

Öte yandan, Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce, 2021 yili içerisinde toplam 22 operasyon gerçeklestirildigi, operasyonlar kapsaminda yakalanan 155 süpheli sahis hakkinda adli islem yapildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA