Gördes'in Içme Suyu, Dogal Kaynak Suyu Ile Artacak

MASKI Genel Müdürlügü tarafindan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün Manisa’yi daha yasanilabilir bir kent haline getirme misyonu dahilinde Gördes ilçe merkezinin içme suyu kapasitesini artirmak için üst kotlardaki kirsal bölgelerden ilçe merkezine dogal kaynak suyu baglantisinin yapilmasi konusunda gerekli olan Dünya Bankasi Kredisi için fizibilite çalismalarina baslandi.

Gördes'in Içme Suyu, Dogal Kaynak Suyu Ile Artacak
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, il genelinde vatandaslara saglikli ve sürdürülebilir içme suyu temini noktasinda çalismalarina devam ediyor. Bu kapsamda Gördes ilçe merkezinin içme suyu kapasitesini artirmak için üst kotlardaki kirsal bölgelerden ilçe merkezine dogal kaynak suyu baglantisi, dösenecek olan içme suyu hatlari ile saglanacak. Yapilacak çalismalarda gerekli olan Dünya Bankasi Kredisi için fizibilite çalismalarina baslandi.

“MASKI, Gördes’te yillarin sorunlarini çözdü”

MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Müdürlük olarak Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün öncülügünde Manisa’yi tüm ilçeleriyle birlikte daha yasanilabilir bir kent haline getirebilmek için çalistiklarini ifade etti.

Aslay, “Gördes ilçemizde bu güne kadar altyapisindan üstyapisina, içme suyu depolarindan atiksu aritma tesisine, dere temizliklerinden menfez çalismalarina kadar 49 milyon TL yatirim yaptik. Yaptigimiz bu yatirimlarla yillarin altyapi eksikliklerini giderdik. Vatandaslarin su taskinlarina karsi can ve mal güvenligini saglayip, atiksu aritma tesisiyle Kum Çayi’ni koruma altina almis olduk. Ilçe merkezimizdeki içme suyu sorununu çözmek için de üst kotlardaki kirsal bölgelerden dogal kaynak suyu baglantilarini yapacagiz. Bu kapsamda gerekli olan Dünya Bankasi Kredisi için fizibilite çalismalari baslamistir. Tüm vatandaslarimiza hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA