Erdogan Ve Sanchez, NATO Zirvesi'nde Ikili Görüsme Yapti

Ispanya Basbakani Pedro Sanchez: 'En kisa zamanda, is forumu esliginde bir IspanyaTürkiye zirvesi yapmak için ortak bir arzuyu paylasiyoruz'.

Ispanya Basbakani Pedro Sanchez, Brüksel'deki NATO Zirvesi dolayisiyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile yaptigi ikili görüsmenin ardindan, en kisa zamanda Türkiye-Ispanya zirvesinin gerçeklesmesini arzuladiklarini açikladi.

Sanchez, resmi twitter hesabindan, Cumhurbaskani Erdogan ile yaptigi ikili görüsmenin fotografini paylasarak, "En kisa zamanda, is forumu esliginde bir Ispanya-Türkiye zirvesi yapmak için ortak bir arzuyu paylasiyoruz. Bugünkü toplantida bölgedeki durumu ve mülteci akinini da konustuk." diye yazdi.

Ispanya Disisleri Bakanligi da bu görüsmeyle ilgili yaptigi yazili açiklamada, Cumhurbaskani Erdogan'in görüsmede, NATO misyonu kapsaminda Adana'da konuslandirilan Ispanya'ya ait Patriot füze savunma sisteminden ve Türkiye-AB iliskilerinde "Ispanya'nin yapici pozisyonundan" dolayi Sanchez'e tesekkür ettigini ifade etti.

Görüsmede, Suriye, Afganistan ve mülteci akini konularinin da ele alindigi, Sanchez'in mülteci akinina karsi Türkiye'nin "büyük çabasini tanidigi" kaydedildi.

Söz konusu görüsmeye Türkiye'den Cumhurbaskani Erdogan'in yani sira Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve Savunma Bakani Hulusi Akar, Ispanya'dan da Basbakan Sanchez ile birlikte Disisleri Bakani Arancha Gonzalez Laya katildi.

Ispanya ile Türkiye arasinda 7'incisi düzenlenecek hükümetler arasi ikili zirvenin kasim ayinda Türkiye'nin ev sahipliginde yapilmasi öngörülüyor.

Kaynak: AA