Enerji Sektörünün Kalbi Istanbul'da Atacak

Türkiye, özellikle yenilenebilir enerji konusunda gerçeklestirdigi yatirimlarla ve bu alandaki son teknoloji ürünleri gündelik hayata hizli bir sekilde adapte etmesiyle dünyada adini duyurur hale geldi. Hemen her alanda oldugu gibi, enerjide de disa bagimliligi azaltma yönündeki girisimler devlet politikasi haline gelmis durumda.

Enerji Sektörünün Kalbi Istanbul'da Atacak
Solar Istanbul Günes Enerjisi, Depolama, E-Mobilite ve Dijitallesme Fuari, 22-25 Eylül tarihleri arasinda Istanbul’da kapilarini açacak. Basta Fransa, Ispanya, Italya, Polonya, Rusya, Hindistan, Amerika, Çin, Tayvan ve Kore’den olmak üzere 38 ülkeden 2 bin 500’ü yabanci toplam 8 bin is insani enerji sektöründeki son teknoloji ürünleri yerinde inceleyecek. Yatirim, inovasyon ve teknoloji hedeflerini bir arada sunan fuar bu sene de sektörün enerji çekim merkezi olacak.

Degisen dünyada sürdürülebilir bir gelecek için özellikle günes enerjisi konusunda küresel ticaret platformu olarak sektöre yön vermeyi hedefleyen fuar, günes paneli üreticilerinden elektrik depolama çözümlerine, elektrikli otomobil, otobüs ve drone’lardan elektrikli araç sarj sistemlerine, enerji verimliligi, akilli finansman yöntemlerinden siber güvenlik sistemlerine kadar yüzlerce katilimci sirketi ve uzmani bir araya getirecek. Elektrigini temiz enerji kaynaklarindan üretmek isteyen enerji üreticileri, çatilarina günes santrali kurmak isteyen ev, otel, hastane, ofis ve isletme sahipleri, dagitim sirketleri, kamu kurumlari ve belediyeler, kurumsal enerji yatirimcilari ve sektör dernekleri enerji piyasasinin gelecek teknolojilerini Istanbul’da, yerinde inceleme firsati bulacak.
Kaynak: İHA