Elazig'da Sebze Halinde Çikan Yangin Tamamen Söndürüldü

Elazig’da sebze halinin depo kisminda çikan yangin, 8 itfaiye araci ve 50 personelinin müdahalesiyle 1,5 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alinarak tamamen söndürüldü. Karbonmonoksit gazindan etkilenen 2 itfaiye eri, tedbir amaçli hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

Elazig'da Sebze Halinde Çikan Yangin Tamamen Söndürüldü
Yangin, merkeze bagli Karsiyaka Mahallesi’nde bulunan sebze halinin deposunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çok sayida plastik ve ahsap kasalarin bulundugu depodan önce dumanlar ardindan da alevler yükseldi. Halde bulunanlarin fark ederek müdahale etmeye çalistigi yanginin bildirilmesi üzerine bölgeye 8 itfaiye 50 personel, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine kisa süreden ulasan Elazig Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’ne ait ekipler yangina müdahale ederek yaklasik 1,5 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alarak söndürdü. Karbonmonoksit gazindan ise 2 itfaiye personeli etkilendi. Itfaiye erleri olay yerinde hazir bekletilen ambulansta tedavi edildikten sonra tedbir amaçli Fethi Sekin Sehir Hastanesine kaldirildi.

Saat 12.59’da sebze halinden yangin ihbari aldiklarini belirten Itfaiye Müdürü Ibrahim Basgün, “Yanginda plastik kasalarin bulundugu depolarin yandigi ihbari geldi. Biz ilk etapta 5 ekip 30 personel ile olay yerine geldik. Öncelikle yanginin önlenmesi için 2 noktadan yangina müdahaleye basladik. Daha sonra 3 ekip daha yönlendirdik ve yaklasik 50 personel ile bir buçuk saat süren çalisma sonucu yanginin önünü kestik ve kontrol altina aldi. Suan da sogutma çalismalari devam etmektedir. Sogutma çalismalarindan sonra da yanginin tamamen söndügünden emin olduktan sonra yangin yerinden ayrilacagiz. Iyi bir çalisma yaptik. Arkadaslarimizin eline koluna saglik. Arkadaslarimiz gerçekten gayretle çalisti” dedi.

Öte yandan, Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari da olay yerine gelerek meydana gelen hasari yerinde inceleyip, hal esnafina geçmis olsun dileklerini iletti.
Kaynak: İHA