Dagin Yamacindaki Tekne Turistlerin Ilgi Odagi Oldu

Istanbul Bogazi’nda bir zamanlar gezinti için kullanilan 15 metrelik tekne bugünlerde Trabzon’un Düzköy ilçesindeki dagin yamacinda kafe olarak misafirlerini agirliyor. Dagin yamacindaki teknenin güvertesine çikanlar meshur ’Titanic’ pozunu vermeyi ve selfi çektirmeyi ihmal etmiyor.

Dagin Yamacindaki Tekne Turistlerin Ilgi Odagi Oldu
Düzköy ilçesinde restoran isletmeciligi yapan Turan Zafer, tekneden bir kafe yapma hayalini gerçeklestirmek için bir süre önce harekete geçti. Tekne için arayisa geçen Turan Zafer, bir zamanlar Istanbul Bogazi’nda gezi teknesi olarak kullanilan ve bir süre önce Giresun’un Tirebolu ilçesine satilan tekneyi almaya karar verdi. 15 metre uzunlugunda, 4.60 metre genisligindeki tekneyi denizden Akçaabat ilçesine getiren Zafer, tekneyi vinç yardimiyla tira yükledi. Tek seritli, rampali ve virajli yollardan geçilerek ilçedeki 661 rakimli Yenimahalle’ye getirilen tekne, daha önceden yapilmis beton yapinin üzerine yerlestirildi. ‘Saback rüzgari’ adi verilen tekne ilçeye hakim bir noktaya konumlandirilirken, pandemi yasaklarinin bitmesi ile birlikte yerli ve yabanci turistlerin ugrak yeri olmaya basladi.

Zafer, teknenin hemen yanina da Deniz Feneri seklinde bir baska yapi yaparak tekneye olan ilgiyi de arttirdi.

"Babamin hayaliydi ben de hayaline destek verdim"

Dagin yamacindaki tekne ile ilgili açiklamalarda bulunan Turan Zafer’in oglu Emirhan Zafer, tesisin babasinin hayali oldugunu söyledi.

Emirhan Zafer, projeyi hayata geçirmek için 200 bin TL üzerinde bir harcama yaptiklarini belirterek "Burasi babamin hayaliydi. Böyle bir plani vardi, ben de hayaline destek çiktim. Pandemi sürecinde teknemizi getirmistik. Pandemi yasaklari bitinceye kadar tesisin eksiklerini tamamladik ve yasaklarin bitmesinin ardindan 1 Haziran’dan itibaren de misafirlerimizi agirlamaya basladik. Yörede olmayan bir tesisti, bunu da biz bölge turizmine kazandirmis olduk” diye konustu.



"Gezdigim ülkelerde böyle bir sey görmedim"

Dagin yamacindaki tekneyi arkadaslari ile birlikte görmeye gelen yöre sakinlerinden Burak Tiryaki "Arkadaslarla birlikte kahvaltiya geldik ve simdi manzaranin tadini çikartiyoruz. Pandemi nedeniyle böyle ortamlardan uzaktik çok sükür hasta olmadan bu süreci atlattik, simdi keyfini sürüyoruz" derken, Suudi Arabistan’dan memleketine tatile gelen Erdal Çagilci ise "Buralar Arabistan’da yasayanlar için cennet. Orada yasayanlar buralarin kiymetini çok daha iyi biliyorlar ama burada yasayanlar bunun farkinda degil. Yoldan geçerken gördük. Çok ilginç geldi. Burayi taniyalim yakindan görelim istedik. Gezdigim ülkelerde böyle bir sey görmedim" diye konustu.

Esi Latife Çagilci “Çok ilginç geldi. Buraya nasil çikarildigini da çok merak ettim” derken, tesis sahipleri tekneyi nasil çikardiklarini detaylari ile Çagilci’ya anlatarak bilgi verdi.
Kaynak: İHA