BUSMEK'ten Çömlegin Köyüne Ziyaret

Bursa Uludag Kültür Sanat Egitim Merkezi üyeleri Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 140 yildir çömlekçilik sanatinin yasatildigi Kinik köyünü ziyaret etti.

BUSMEK'ten Çömlegin Köyüne Ziyaret
Kinik köyünde çömlek atölyelerini dolasan Bursa Uludag Kültür Sanat Egitim Merkezi üyeleri çömlek yapimi hakkinda bilgiler alip köyü gezdi. Kinik köyünde bulunan 3 ton agirliginda 3 metre 33 santim yüksekligindeki tek parça çömlekten el yapimi Türkiye’nin en büyük küpünü de ziyaret eden Bursa Uludag Kültür Sanat Egitim Merkezi üyeleri Kinik köyüne hayran kaldi. Bilecik’teki gezileri hakkinda bilgiler veren Bursa Uludag Kültür Sanat Egitim Merkezi Baskan Yardimcisi Resat Çimsöken, “Bozüyük Sehir Müzesi ile manevi duygularimizi tazeledik. Metristepe’de Inönü Savaslarinin gerçeklesmis oldugu Kurtulus Savasindaki anilarla birlikte, manevi duygularimizin pekistigi, manevi duygularimizin hat sayfaya çiktigi Ertugrul Gazi hazretlerini ziyaret ettik. Günyurdu köyümüzdeki batik sehri, batik köyü ziyaret ettik ve çömlegin topragin tekrar sanatla bulustugu Kinik köyünde çömlekçi dostlarimizi ziyaret ederek çömlek atölyelerini inceledik" dedi.

Bursa Uludag Kültür Sanat Egitim Merkezi Baskani Gülçin Terece ise, “BUKSEM dernegimiz ve üyelerimizle bu gün güzel bir gezi gerçeklestirdik. Bursa Büyüksehir Belediyemizin destegi ve burada Bözüyük Belediyemizin bizi karsilamasi ve sonunda da Pazaryeri Belediyemizin bizi misafir etmesiyle çok güzel bir gün geçirdik. Denegimiz adina ben tüm belediyelerimize tesekkür ediyor saygilar sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA