Safranbolu Devlet Hastanesinden Türkiye'de Bir Ilk

Safranbolu Devlet Hastanesi, kamu hastaneleri arasinda bir ilki gerçeklestirerek, yogun bakimda hastasi olan vatandaslar için yeni bir uygulamayi hayata geçirdi.

Safranbolu Devlet Hastanesinden Türkiye'de Bir Ilk
Yasanan pandemiden dolayi yogun bakimda yatan hastalarin yakinlari Türkiye’nin herhangi bir sehrinden ve dünyanin herhangi bir ülkesinden kendisine verilen sifre ile hastalarini canli izleyebiliyor. Saglik Bakanliginin oluru ile hizmete açilan sistemi AK Parti milletvekillerine anlatan Safranbolu Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Erkan Andaç, pandeminin zorlamasi ile olusturduklari sitemin Türkiye’deki kamu hastanelerinde bir ilk oldugunu söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Niyazi Günes, Il Baskani Av. Ismail Altinöz ve Safranbolu Ilçe Baskani Av. Mehmet Sari, Safranbolu Devlet Hastanesinde devreye alinan ‘Yogun Bakim Hasta Izleme Portali’ni inceledi.

Hastane Bashekimi Andaç, ülke genelinde yasanan pandemiden dolayi yogun bakimda yatan hastalarin yakinlari için gelistirdikleri sistemin kamu hastaneleri içinde ilk oldugunu, sistemin kurulmasi için yogun bir mücadele verildigini söyledi.

Andaç, “Milletvekillerimizin destekleri ve Saglik Bakanligi’nin oluru ile olusturduklari sistem sayesinde yogun bakimda hastalari olan hasta sahipleri hastaneye gelmeden pandemi riskine girmeden evlerinden veya baska illerden hastalarini görebiliyor. Bu günün belirli bir saatlerinde hasta yakinlarina SMS vasitasiyla kod numarasi ve bir link gönderiyoruz. Yogun Bakim hasta izleme portali üzerinden hasta gönderilen kodu kullanarak hastasini canli olarak 5 dakika süre ile görebiliyor. Bu islemi ayni anda 5 degisik ilden vatandaslar hastalarinin görüntüsüne ulasabiliyorlar” dedi.

Pandemi dönemi için çok güzel bir uygulama oldugunu düsündükleri için böyle bir sistemi devreye aldiklarini anlatan Andiç, “Vatandaslarin devreye aldigimiz bu sistem ile çok rahat bir sekilde sistemi kullaniyorlar. Oldukça kolay bir ulasim yolu. Telefonlari ellerinde yada bilgisayarlari basindan bulunduklari yerlerden sisteme girerek hastalarini izleyebiliyorlar. Kurdugumuz sistem pahali bir sistem degil ama yeni bir sistem. Pandeminin zorlamasi ile olusturdugumuz bir sistem” diye konustu.

Kaynak: İHA