Japonya Basbakani Suga Ve ABD Baskani Biden G7 Zirvesi'nde Görüstü

ABD Baskani Joe Biden, Japonya Basbakani Yoshihide Suga ile G7 Liderler Zirvesi kapsaminda bir araya geldi. Biden, görüsmede Tokyo Olimpiyatlari’nin salgini önleme tedbirleri kapsaminda gerçeklestirilebilecegini ifade etti.

Japonya Basbakani Suga Ve ABD Baskani Biden G7 Zirvesi'nde Görüstü
Japonya Basbakani Yoshihide Suga ve Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Baskani Joe Biden, Ingiltere’nin ev sahipliginde cuma günü baslayan G7 Zirvesi kapsaminda bir görüsme gerçeklestirdi. Japonya ve ABD hükümet kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, yaklasik 10 dakika süren görüsmede Covid-19 pandemisi nedeniyle 2021 yilina ertelenen Tokyo Olimpiyatlari ve iklim degisikligi gibi küresel ve bölgesel konular ele alindi. ABD Basbakani Biden’in olimpiyatlarin yogun salgin önleme tedbirleri kapsaminda gerçeklestirilmesine yönelik destegini ifade ettigi belirtilirken, liderlerin Çin ve Kuzey Kore eksenli gelismeler ile Tayvan Bogazi’nda baris ve istikrarin korunmasi konularinda da görüs alisverisinde bulundugu açiklandi. Suga ve Biden’in özgür ve açik bir Hint-Pasifik bölgesi vizyonunun önemi konusunda mutabik kaldigi ifade edildi.

G7 liderleri bir araya geldi

Dünyanin ekonomisi en gelismis 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi’nin 47’incisi Ingiltere’nin ev sahipliginde Cornwall’daki Carbis Koyu’nda cuma günü baslamis, dünya gündeminin masaya yatirildigi zirvede Covid-19 pandemisi, küresel ve bölgesel siyasi sorunlar, iklim degisikligi ve dünya ekonomisi gibi önemli basliklarin ele alinacagi kamuoyuna yansimisti. Yogun salgin tedbirleri altinda Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in baskanligini yaptigi zirveye Kanada Basbakani Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Almanya Basbakani Angela Merkel, Italya Basbakani Mario Draghi, Japonya Basbakani Yoshihide Suga, ABD Baskani Joe Biden, Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel’in katildigi açiklanmisti. Zirve kapsaminda liderler ortak toplantilarin yaninda ikili görüsmeler de gerçeklestirmisti.
Kaynak: İHA