Fabrikaya Dev Hayvanat Bahçesi Kurdular, 1,5 Milyon Ziyaretçiyi Agirladilar

Zonguldak’in Gökçebey ilçesinde Çanakçilar Seramik Fabrikasi’nin bulundugu alandaki dev hayvanat bahçesi 35 yilda yaklasik bir buçuk milyon ziyaretçiyi agirladi. Içerisinde etnografya ve arkeoloji müzesinin de bulundugu fabrika pandemi sonrasi yeni ziyaretçilerini agirlayacak.

Fabrikaya Dev Hayvanat Bahçesi Kurdular, 1,5 Milyon Ziyaretçiyi Agirladilar
Gökçebey ilçesinde seramik üreten fabrikanin bulundugu alana 35 yil önce hayvanat bahçesi de kuruldu. 100 türden bini askin hayvanin bulundugu hayvanat bahçesi yillik ortalama 30 ila 40 bin kisiyi agirladi. Yeni tip korona virüs salgini dolayisiyla ziyaretçilerini agirlayamayan hayvanat bahçesi, yeni normallesme ile birlikte yeni ziyaretçilerini agirlayacak. Hayvanat bahçesi ve müze 35 yilda yaklasik bir buçuk milyon ziyaretçiyi agirladi. Salgin sonrasi yillik 50 bin kisinin gelmesi beklenen hayvanat bahçesi ve müzede çalismalar sürüyor.

Mehmet ve Mithat Çanakçi’nin yillar önce olusturdugu hayvanat bahçesinde timsah, at, geyik, ceylan, karaca, ayi, kurt, maymun, tavsan, sincap, kugu, flamingo, pelikan, turna, leylek, ördek, güvercin, tavuk, kaz gibi çok sayida hayvan bulunuyor.

Hayvanat bahçesindeki hayvanlarin veteriner hekimlerin yani sira görevlilerce özel olarak bakimi yapiliyor.

Bu fabrikada hem müze hem hayvanat bahçesi

Is adami Sezai Çanakçi hayvanat bahçesi ve müze ile ilgili açiklamalarda bulundu. Çanakçi, korona virüsten önce müze ve hayvanat bahçesine 30 ila 40 bin kisinin ziyaret ettigini ifade etti.

Çanakçi ayrica hayvanat bahçesinin oldugu yere yeni bir fabrika yaptiklarini ve oraya müze ve hayvanat bahçesini tasiyacaklarini açikladi.

Çanakçi, "Müzeyi yapan babam Mithat Çanakçi. 1996-1997 yilinda burayi müzeye çevirdik. Kendi bölümümüzde çikan eski alet ve edevatin çiktigi bir müze. Buranin eserleri var. Hayvanat bahçesi 30-35 yildir var. Yerine simdi bir fabrika yapiyoruz. Bunun yanina 18 bin metrekarelik alan yeni güzel bir hayvanat bahçesi yapacagiz. Içerisinde kafesi, mola verilebilecek ve dinlenebilecek yerler olacak. Girisi de diger taraftan olacak. Müzeyi de oraya tasimayi düsünüyoruz. Halka açik olacak. Pandemiden önce 30 bin kisi burayi ziyaret ediyordu. Turlar falan da geliyordu. Pandemiden sonra bakanlik yasakladi. Normallesmeyle 50 bin kisinin burayi ziyaret edecegini düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA