Düzce Yaylalarinda Turizmin Gelismesi Için Bir Araya Geldiler

Müstakil Sanayici Isadamlari Dernegi Düzce Subesi tarafindan düzenli olarak düzenlenen dost meclisi toplantisinda, kentteki yayla turizminin gelistirilmesi konulari ele alindi.

Düzce Yaylalarinda Turizmin Gelismesi Için Bir Araya Geldiler
Düzce Müstakil Sanayici Isadamlari Dernegi tarafindan her ay düzenli yapilan ancak pandemi nedeniyle ara verilen dost meclisi toplantilari yeniden basladi.

Yepyeni formatta gerçeklesen toplantilarin ilki Akçakoca’da bulunan katamaranda gerçeklesti. Toplantiya Düzce Müstakil Sanayici Isadamlari Dernegi Yönetim Kurulu üyesi Yakup Demircan, ISKUR Müdürü Ferhat Acar, SGK Il Müdürü Necmi Köroglu, Düzce Müstakil Sanayici Isadamlari Dernegi Sube Baskani Vefa Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyesi isadamlari, Ticaret Odasi Baskani Tuncay Sahin ve belediye baskanlari katildi.

Is adamlarinin bir araya gelerek isbirligi projelerini görüstükleri ‘Dost Meclisi’ toplantisinda ISKUR müdürü Ferhat Acar ve SGK Müdürü Necmi Köroglu’da isadamlarina bilgiler verdiler.

Yeniden baslayan Dost Meclisi ile ilgili bilgiler veren Düzce Müstakil Sanayici Isadamlari Dernegi Sube Baskani vefa Pehlivan, “2 Dönem baskan olarak seçildikten sonra maalesef pandemi girince toplantilarimiza ara vermek zorunda kaldik. Simdi ise tam turizm sezonu açilmak üzere bu sezon öncesi kalabalik baslamadan önce uzun zamandir bir araya gelemedigimiz üyelerimiz ile bir araya gelelim diye bu toplantiyi Akçakoca ilçemizde gerçeklestirdik. Amacimiz burada üyelerimiz ile birlikte güzel vakit geçirip, muhabbetlerimizi etmek. Önümüzdeki süreçte dernegimiz ve ülkemiz adina yapabileceklerimizi degerlendirdik. Pandemi süreci çok zor geçti. Kafe, lokanta ve hizmet sektörü çok sikinti çekti. Üretime dayali sektörlerde sikinti olmadi ama piyasalarda bunun etkileri devam ediyor. Dövizde de bir gerileme oldu. Umutluyuz. Bundan sonra çok güzel olacak. Umutluyuz” dedi.

Kentin turizmi ile ilgili yaptiklari çalismalari da dile getiren Vefa Pehlivan, “Dernegimizin karavan turizmi ile ilgili bir çalismasi vardi. Düzce’ye karavan parki yapmak istiyoruz. Park için belediye baskanimizla birlikte çalisiyoruz. O konuda kisa süre içinde gelisme olacak insallah. Dernek olarak yayla turizmi için yayla talebimiz var. Bu yaylada bungalov evler, insanlarin dogayla içi çe rahat vakit geçirebilecegi özellikle hafta sonu böyle bir yer düsünüyoruz” dedi.

Vefa pehlivan ayrica turizm konusunda Düzce’de girisimde bulunan basta STK’lar olmak üzere herkesi desteklediklerini de ifade etti.

Katamaran’da düzenlenen kahvalti programinin ardindan baslayan toplantida pandemi sürecinin ekonomiye etkileri ve Düzce’de turizm konusunda atilacak adimlar görüsüldü.
Kaynak: İHA