Baskan Asgin, Koçhisar Isale Hattindaki Çalismalari Inceledi

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, çalismalarin devam ettigi Koçhisar isale hattinda incelemelerde bulundu.

Baskan Asgin, Koçhisar Isale Hattindaki Çalismalari Inceledi
Çorum’un mevsim normallerinin altinda yagis almasi sebebiyle barajlarin doluluk oranlari son yillarin en düsük seviyelerine indi. Içme suyu kaynaklarinda yasanan sikinti Koçhisar isale hattinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in seçim dönemi taahhütleri arasinda yer alan Koçhisar isale hattinda haftanin 7 günü çalismalar tüm hiziyla sürüyor.

Barajlardaki su seviyelerinin kritik olmasi sebebiyle içme suyu kuyularindan sehre su temini için gece gündüz çalistiklarini söyleyen Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Dünya genelinde oldugu gibi mevsimlerin kurak geçmesi sebebiyle Çorum’da da içme suyu kaynaklari azaliyor. Herhangi bir sikinti yasanmamasi için çesitli noktalardaki içme suyu kuyularindan sehrimize su temini sagliyoruz. Fakat yer alti su seviyelerinde de ciddi azalmalar söz konusu. Bu sebeple Koçhisar isale hattinin kent için önemi bir kez daha ortaya çikmis oldu. Burada yüklenici firma DSI ve Belediyemizle iletisim halinde güzel ve verimli bir çalisma yürütüyor. Planlamalarimiza göre Eylül ayinin ortalarinda tümüyle tamamlanmis olacak ve sehrimize Koçhisar barajindan suyu verecegiz. Koçhisar isale hatti faaliyete geçtiginde sehrimizin su sikintisi da ortadan kalkmis olacak. An itibariyle hattimiz yüzde 65 oraninda tamamdi. Mesafe olarak da 53 Kilometre’lik bu hattimizin 30 Kilometrelik bölümü dösenmis durumda geriye kalan 23 Kilometre için de çalismalar yogun bir sekilde devam ediyor” dedi.

Bu hattin biran önce tamamlanmasi için herkesin çaba sarf ettigini ifade eden Belediye Baskani Asgin, “Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Bakanimiza, DSI yetkililerine, valimize ve milletvekillerimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Baskan Asgin’a inceleme esnasinda DSI 54. Sube Müdürlügü’ne Murat Kabakci, Belediye Baskan Yardimcilari Ismail Yagbat, Alper Zahir ve firma yetkileri eslik etti. Baskan Asgin süreç ve çalismalar hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA