Tunus'ta Gözaltindayken Ölen Genç Için Protesto Gösterisi Yapanlarla Polis Arasinda Arbede Yasandi

Tunus'ta bir gencin gözaltinda hayatini kaybetmesini protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasinda arbede çikti.

Sidi Hüseyin semtinde birkaç gün önce gözaltina alindigi polis karakolunda ölen genç için protesto gösterisi düzenleyen onlarca vatandas ve aktivist, baskentin sembolik Habib Burgiba Caddesi'ndeki tiyatro binasi önünde toplandi.

Göstericiler, "Polis siddetine son, halki infaz edenlere son", "Özgürlük, özgürlük, polis devletine son", "Evlatlarimiz polisin kurbani" sloganlari atarak tiyatro binasi yakinindaki Tunus Içisleri Bakanligi binasina dogru yürüyüse geçti.

Bu sirada gözaltinda hayatini kaybeden gencin yasadigi Sidi Hüseyin semtinden bir grup gösterici, yürüyüse geçen gruba katildi. Bu sirada, Içisleri Bakanligi çevresinde önlem alan güvenlik güçleri ve göstericiler arasinda arbede çikti.

Sise, sandalye ve çevredeki demir bariyerleri firlatan göstericilere güvenlik güçleri müdahale ederken çevredeki magazalar da kepenklerini kapatarak güvenlik önlemi aldi.

Tunus'ta bir genç, 8 Haziran'da güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alinmis ve burada yasamini yitirmisti. Gencin cenazesi 9 Haziran'da defnedilmisti.

Ayni sekilde, 9 Haziran'da sosyal medya platformlarinda, gencin ölümü sirasinda bölgede yasanan protestolarda, bir gencin çiplak vaziyette sokakta polisler tarafindan darbedildigi görüntüler gerginlige sebep olmustu. Gencin hayatini kaybettigi Sidi Hüseyin Mahallesi'nde olaylar tirmanmis, bölgedeki göstericiler gece saatlerinde lastik yakarak yollari kapatmisti. Güvenlik güçleri, göz yasartici gazla müdahale etmisti.

Ahmed isimli gencin ailesi ölümünden dolayi güvenlik güçlerini suçlarken Içisleri Bakanligi gencin ölüm nedenine iliskin henüz bir açiklama yapmadi ancak bakanlik Sidi Hüseyin Mahallesi'nde gösteriler sirasinda bir genci, elbiselerini çikardiktan sonra darbeden polislerin gözaltina alindigini duyurmustu.

Kaynak: AA