Rektör Saribiyik Açiklamasi 'Ilim Yayma Ödülleri Motivasyon Kaynagi Oluyor'

Ilim Yayma Ödülleri Komisyon Heyeti SUBÜ’yü ziyaret etti. Ziyarette üniversite ve Ilim Yayma Vakfi arasindaki is birligi ve törene yapilan basvurularla izlenecek prosedür masaya yatirildi. Bulusmada konusan SUBÜ Rektörü Saribiyik, organizasyonun akademisyenler açisindan bir motivasyon kaynagi oldugunu söyledi.

Rektör Saribiyik Açiklamasi 'Ilim Yayma Ödülleri Motivasyon Kaynagi Oluyor'
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Ilim Yayma Ödülleri Ödül Komisyon Heyeti tarafindan ziyaret edildi. Ilim Yayma Ödülleri basvuru sürecinde SUBÜ’nün duyuru ve tanitim faaliyetlerinde sunulacak desteklerin görüsüldügü ziyarette SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Ilim Yayma Vakfi Genel Müdürü Adem Yavuz, Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismail Küçük, Ilim Yayma Vakfi Akademik Danisma Kurulu Baskani Prof. Dr. Idris Sarisoy, Ilim Yayma Cemiyeti Egitim Müdürü Kurtulus Öztürk, Ilim Yayma Vakfi Akademik Danisma Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Tarkan Oktay ve Prof. Dr. Erol Kam, Ilim Yayma Ödülleri Komisyon Üyesi Bekir Sami Nalbantoglu, Ilim Yayma Ödülleri Ödül Koordinatörü Bekir Turan, SUBÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Naci Çaglar ile SUBÜ Genel Sekreteri Dr. Ögr. Üyesi Gökhan Ergen yer aldi.

Ziyaretten memnuniyet duyduklarini ve Ilim Yayma Vakfi’nin önemli bir misyon üstlendigini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Egitim-ögretime ve gençlerimize sagladiklari katkilar ve sunduklari imkânlarin yani sira artik geleneksel hale gelen ve bir marka olan Ilim Yayma Ödülleri organizasyonuna da büyük önem verildigini görüyoruz. Akademik camiada elde edilen basarilarin ödüllendirildigi böylesi bir organizasyon tabi ki ayri bir motivasyon kaynagi olusturuyor. Üniversitemizden de bu anlamda basvurular oldu. Süreç içerisinde Ilim Yayma Vakfi her zaman yanimizda oluyor. Bugün de üniversitemizi ziyaret ederek detaylar üzerinde daha derinlemesine görüsme ve fikir alisverisinde bulunma sansimiz oldu. Kendilerine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Sakarya’nin geçmise uzanan köklü bir egitim kültürüne sahip olduguna deginen Ilim Yayma Vakfi Genel Müdürü Adem Yavuz, “SUBÜ de bu kültürün son halkasi ve kendi gelistirdigi bir yenilik üzerine kurulan bir üniversitemiz. Geride biraktigimiz süreçte gerek Sakarya’da gerekse Istanbul’da bir araya gelerek birçok konuyu masaya yatirmis ve karsilikli is birligimizi önemli bir seviyeye getirmistik. Bugün kiymetli hocalarimiz ve çalisma arkadaslarimizla birlikte büyük önem verdigimiz Ilim Yayma Ödülleri öncesinde bir ziyaret gerçeklestirdik. SUBÜ’den de önemli sayida bir katilim var. Iliskilerimizin güçlenerek artacagina yürekten inaniyorum” ifadelerini kullandi. Ilim Yayma Vakfi Akademik Danisma Kurulu Baskani Prof. Dr. Idris Sarisoy ise Rektör Saribiyik’in gerçeklestirdigi sunumun ardindan, “Kisa süre önce kurulan bir üniversitede bu kurumsallik, bu heyecan ve yapilan bu kadar is. Sizleri tebrik ve takdir ediyorum” yorumunda bulundu.
Kaynak: İHA