(ÖZEL) Türkiye'nin Konustugu Beril Bebek Sagligina Kavustu

Üzerine sicak su dökülmesi sonucu vücudunda ikinci derece yaniklar olusan ve tedavisi için Afyonkarahisar’dan Eskisehir’e acil tip teknisyeninin (ATT) kucaginda Saglik Bakanligi’nin ambulans helikopteri ile sevk edilen Beril bebek sagligina kavustu. Saglik görevlisi Mehmet Canko, kucaginda hastaneye kadar gördügünü Beril bebegi evinde ziyaret ederek oyuncak hediye etti.

(ÖZEL) Türkiye'nin Konustugu Beril Bebek Sagligina Kavustu
Yaklasik 20 gün önce Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde yasayan Mahmut ve Fatma Aktas çiftinin 15 aylik bebegi Beril Server Aktas, üzerine sicak su dökülmesi sonucu vücudunda ikinci derece yaniklar olustu. Yüz, boyun ve gögüs bölgesinde yaniklar tespit edilen Beril bebek, Eskisehir Sehir Hastanesi’ne ambulans helikopterle sevk edildi. Durumu agir olan bebek Eskisehir Sehir Hastanesi Yanik Merkezi’nde tedaviye alindi. Tedavisi 15 gün süren Beril bebek taburcu olarak evine döndü.

Sandikli ilçesinden Eskisehir’e helikopter ambulansla gelirken kendisini tasiyan ATT Mehmet Canko’nun kucagindan inmeyen Beril bebek iyileserek bugünlerde annesi, babasi ve ablasi ile birlikte sagligina kavusmanin tadini çikartiyor. Fedakar ATT Mehmet Canko ve Afyonkarahisar 112 Bashekimi Gülsüm Dogan, Beril bebegi Sandikli ilçesindeki evlerinde ziyaret etti. ATT Mehmet Canko ve 112 Bashekimi Gülsüm Dogan, Beril belege bir de oyuncak hediye etti. Canko ayrica, ATT armasini da Beril bebege takti.

“Bir saglik çalisaninin vicdanini, insanligini, bütün karakterini bir meslege topladi”

Beril bebegin babasi Mahmut Aktas, bir saglik çalisaninin vicdanini, insanligini, bütün karakterini bir meslege toplayarak mutlu bir fotograf ortaya çikardigini söyledi.

Aktas, “Mehmet beyi de arastirdim. Mehmet bey bir saglik çalisani olarak götürdügü bütün çocuklara hep bu sekilde davrandigini ögrendim. Ben bir baba olarak gerçekten onur duydum, gurur duydum kendisinin bu hareketinden dolayi. Helikopterde çocugumu öyle gördükten sonra tabii ki insan rahatlayamiyor, ama bir nebze de olsa çocugumun emin ellerde oldugu, böyle yüregi, vicdani temiz saglik çalisanlarinin götürdügünü görünce rahatladim. Çocugumuzun suan saglik durumu çok iyi. Bütün saglik çalisanlarimiza çok tesekkür ederim. Basta Mehmet bey, Eskisehir’de ilgilenen doktorlarimiz gerçekten çok güzel tedavi etmisler. Yaralari iz kalmayacak sekilde kayboldu suanda, çok az. Gözle görülmeyecek sekilde yaralari iyi oldu. Daha da iyiye gidiyor. Çocugumuz iyi, Allah hiç kimseye böyle acilar yasatmasin. Böyle kazalar olabiliyor, Allah hiç kimsenin çocuguna yasatmasin böyle seyleri” diye konustu.



“Sunda tarif edilemez bir mutluluk içerisindeyim”

ATT Mehmet Canko ise Beril bebegi sagligina kavusmus bir sekilde görünce tarif edilemeyen bir mutluluk duydugunu belirterek, “Çok mutluyum. O vaziyette gördügüm Beril iyilesmis, simdi oyun oynuyoruz. Tarif edilemez bir mutluluk. O var olsun, o sag olsun, annesi ve babasi ona iyi baksin, ATT armasini da koydum gelecegin 112’cisi olacak o. Saglik bakanimiza çok tesekkür ederim. Biz görevimizi yaptik, takdir bulduk. Sunda tarif edilemez bir mutluluk içerisindeyim” dedi.



“Personelimizle gurur duyduk”

Personelleri ile gurur duyduklarini aktaran Afyonkarahisar 112 Bashekimi Gülsüm Dogan ise su ifadelere yer verdi:

“Biz de tabi ki gurur duyuyoruz personelimizle ve komita kontrol merkezimizle. Çünkü koordinasyonu, organizasyonu onlar yaptilar. Aslinda biz merkez bir yerde degiliz, kirsal bir yerdeyiz. Ambulansin gelmesi, çocugu almasi hastaneye götürmesi, degerlendirmesi, merkeze sevk edilmesi gerçekten çok uzun bir süreç alacakti. Komuta kontrol merkezimizin burada helikopteri düsünerek indirip, alip, direk Eskisehir’e sevk etmesi, oradan hemen yer ayarlamasi ve yer bularak oraya göndermesi gerçekten her sey Beril bebegin iyilesmesi için aslinda çok güzel bir zemin olustu. Normalde bu prosedürler baya uzun süren prosedürler ama profesyonel bir sekilde yönettiler. Bu sekilde çok hizli bir sekilde Eskisehir’e götürüldü.”
Kaynak: İHA