Hayat Boyu Ögrenme Kurumlari Yönetmeliginde 19 Maddelik Degisiklikler Yapildi

Millî Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Kurumlari Yönetmeliginde 19 maddelik degisiklik yapildi. Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, yaptigi açiklamada, “Yönetmeligimizin ilki 2018 yilinda yayimlanmisti. Uygulama birligi saglanamamisti, dolayisiyla istek ve ihtiyaçlar tatmin edici düzeyde karsilanamiyordu” ifadelerine yer verdi.

Hayat Boyu Ögrenme Kurumlari Yönetmeliginde 19 Maddelik Degisiklikler Yapildi
Millî Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Kurumlari Yönetmeliginde yapilan 19 maddelik degisikligine iliskin açiklamalarda bulunan Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, “Yönetmeligimizin ilki 2018 yilinda yayimlanmisti. Bazi maddeler hayata geçirilememis, bazi maddelerde de uygulama birligi saglanamamisti. Bu haliyle istek ve ihtiyaçlar tatmin edici düzeyde karsilanamiyordu” degerlendirmesini yapti.

Hayat boyu ögrenme anlayisinda; paradigma degisikligine gittiklerini, kurumlarin kabuk degistirdigini, yediden yetmise tüm vatandaslari kucaklayici bir felsefe ile çalistiklarini belirten Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürü Büyük sunlari kaydetti:

“Hizla artan bilgi ve gelisen teknoloji, egitim sürecini teknolojik yeniliklerle uyumlu hâle getirme gerekliligini dogurmakla birlikte bireylerin egitim ihtiyaçlarini artirmaktadir. Üretim ve hizmet sektöründe kisa ve ani döngülerle yasanan degisim; toplumsal, kültürel, siyasî ve ekonomik alanlarda da degisikliklere neden olmaktadir. Bu degisim kapsaminda ögrenmenin okul sinirlari disina çiktigi ve hayat boyu ögrenme olgusunun zorunlu oldugu günümüz toplumlarinda, gerek bireysel gerek toplumsal olarak mesleki ve kültürel ihtiyaçlarin yeniden sorgulanmasi gerekmektedir.”

Genel Müdür Büyük, tasra teskilatindan Genel Müdürlüge ulasan istek ve ihtiyaçlar göz önünde bulunduruldugunda söz konusu Yönetmelikte gerekli degisikliklerin yapilmasi ihtiyacinin dogdugunu belirtti.

Büyük, Genel Müdürlük olarak politikalarinin; vatandaslara ulasmak, onlarin bilgi, beceri ve deneyimlerini artirmak, meslekleri ile ilgili gelisen teknolojiden ve degisikliklerden haberdar etmek oldugunu aktardi.

Büyük, ayrica vatandaslara ulasmada bürokratik engelleri ortadan kaldirmak istediklerini belirterek herkesi her zaman halk egitimi merkezi müdürlüklerine beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA