Gürkan'dan Girisimci Kadin Kooperatifine Ziyaret

Muhtarlarla Koordinasyon toplantisina katilmak üzere Pütürge’ye giden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Pütürge Ilçe Belediye Baskani Mikail Sülük ile birlikte Pütürge’de devam etmekte olan hali dokuma kursunu ziyaret etti. Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a kursiyerler el dokumasi Türk Bayragi hediye etti.

Gürkan'dan Girisimci Kadin Kooperatifine Ziyaret
Bayanlarin aile ekonomisine katki sunmalari amaciyla Hali Dokuma kursu açtiklarini belirten Pütürge Belediye Baskani Mikail Sülük, “Üretime ve istihdama yönelik olarak faaliyete geçen bir kurs merkezi. Hanim kardeslerimize hayirli olsun. Bunun bir sonraki adimi insallah üretim ve pazarlama olacak. Bu sayede hanim kardeslerimiz ekonomik özgürlüklerini kazanmis olacaklar ayrica Pütürge ekonomisine de katkida bulunmus olacaklar. Sayin Baskanimizin bu kursumuzu ziyaret etmeleri ve kursumuza vermis oldugu desteklerden dolayi tesekkür ediyorum ” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, "Pütürge Belediye Baskanimizin Hanim kardeslerimize böyle bir yer ayirmasi ve hali tezgahlarinin bu alanda olusturulmasi ve hocamiz araciligiyla meslek sahibi olmalari ve egitim almalari bizi ziyadesiyle memnun etmistir. Hanimlarimizin sosyal hayatin, ekonomik hayatin ve is hayatinin içerisinde yer almasi bizleri mutlu etmistir. Hanimlarin dokumus oldugu bu halilarin pazarlanmasi noktasinda Büyüksehir Belediyemiz tarafindan Sümer Park içerisinde ilçelerimize tahsis ettigimiz yöresel ürünler Pazari mevcut. Pütürge standinda insallah bu üretilen hali ve kilimleri orada pazarlama noktasinda yardimci oluruz. Hem tanitim noktasinda hem de üretilenlerin ekonomiye kazandirilmasi noktasinda elimizden gelen yardimi yapacagiz. Hanim kardeslerimizin bu çalismalarini cani gönülden tebrik ediyorum. Insallah hem sizlere hem de Pütürge ekonomisine katki saglayacagi inancindayim” seklinde konustu.

Hali Dokuma Kursuna katilan kursiyerler daha sonra Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a dokumus olduklari Türk Bayragini hediye ettiler.
Kaynak: İHA