ATO'dan Üyelerine 1 Milyar 250 Milyon Liralik 'Nefes'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Kovid-19 salginindan olumsuz etkilenen sektörlere destek olmak ve ticaretin devamini saglamak üzere tüm kaynaklarini seferber ederek, 1 Haziran tarihinde baslayan “Nefes Kredisi”yle üyelerine 1 milyar 250 milyon liralik kredi hacmi olusturdu. ATO Baskani Gürsel Baran, 10 günlük sürede 1.382 ATO üyesinin, 173 milyon lira tutarinda kredi temin etmek üzere bankalara basvuruda bulundugunu belirterek, “Ankara Ticaret Odasi olarak tüm kaynaklarimizla üyelerimizin yanindayiz” dedi.

ATO'dan Üyelerine 1 Milyar 250 Milyon Liralik 'Nefes'
ATO Baskani Baran, yazili bir açiklama yaparak, “Nefes Kredisi” olarak ifade edilen KOBI (Küçük ve Orta Boy Isletme) Finansman Destek Paketi hakkinda bilgi verdi. Devlet, finans sektörü ve is dünyasinin, pandemi nedeniyle sikinti yasayan KOBI’ler için bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken Baran, “Bir buçuk yildir devam eden salgin nedeniyle özellikle hizmet sektöründeki üyelerimiz sikintili günler yasadi. Üyelerimizin, yatirim ve isletme giderleri ile finansmana erisme sorunlarinin çözümüne katki saglamak amaciyla ATO olarak tüm kaynaklarimizi seferber ederek 1 milyar 250 milyon liralik kredi hacmi olusturduk” dedi.

Nefes Kredisi’nin 1 Haziran’da basladigini hatirlatan Baran, 10 günlük sürede 1.382 ATO üyesinin 173 milyon lira tutarinda kredi temin etmek üzere bankalara basvuruda bulundugunu bildirdi.

6 ay geri ödemesiz 12 ay vadeli

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan duyurulan ve Hazine ve Maliye Bakanligi tarafindan detaylari açiklanan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ile ATO basta olmak üzere oda ve borsalarin kaynak sagladigi Nefes Kredisi, 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle devreye girdi.

TC Ziraat Bankasi AS, Türkiye Vakiflar Bankasi TAO, Türkiye Halk Bankasi AS, Türkiye Is Bankasi AS, T., Yapi ve Kredi Bankasi AS, Akbank T.A.S, Ziraat Katilim Bankasi AS, Vakif Katilim Bankasi AS’nin katildigi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu Isbirliginde gerçeklesen Nefes Kredisi’nde, 2020 yili cirosu 1 milyon lirayi asmayan KOBI’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBI’ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabiliyor. Yüzde 17.5 faiz oraniyla kullandirilan krediler, 6 ay geri ödemesiz dönemin ardindan 12 esit taksitle geri ödenecek.

ATO Üyeleri, kredi basvurusu için www.atonet.org.tr adresi üzerinden E-ATO uygulamasina giris yaparak “2021 Nefes Kredi Paketi Içindir” ibareli faaliyet belgelerini ücretsiz olarak temin edebiliyor.
Kaynak: İHA