Almanya'da Evlat Nöbeti Tutan Anneden PKK Ve HDP'ye Sert Tepki

Kizi PKK terör örgütü tarafindan kaçirildigi için Almanya’nin baskenti Berlin’de tek basina nöbet tutan Maide T., çocuklari PKK tarafindan kandirilan ya da kaçirilan annelerden destek alip destek olmak için Türkiye’ye geldi. Güneydogu Anadolu Bölgesindeki annelerle görüsen Maide T., Sanliurfa’da yaptigi açiklamada PKK terör örgütüne kizini kaçirdiklari için bedel ödetecegini söyledi.

Almanya'da Evlat Nöbeti Tutan Anneden PKK Ve HDP'ye Sert Tepki
Almanya’da yasayan Maide T.’nin kizi Nilüfer T., yaklasik 2 yil önce PKK terör örgütü tarafindan kaçirildi. Kizini terör örgütünün elinden alamayan anne, Almanya’nin baskenti Berlin’de bulunan tarihi Brandenburg Kapisi’nin önünde evlat nöbeti tutmaya basladi.

Yaklasik bir yildir Almanya’da nöbet tutan Maide T., çocuklari PKK terör örgütü tarafindan kandirilan ya da kaçirilan annelerle bulusmak üzere Türkiye’ye geldi. Ilk önce Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile görüsen Maide T. daha sonra Güneydogu Anadolu Bölgesine geçti. Diyarbakir’da HDP önünde nöbet tutan annelere hem destek olmak hem de onlardan destek istemek için Türkiye’ye geldigini söyleyen Maide T., “Çocuklari PKK’ya katilmasina ragmen ihbar etmeyen bir çok aile var. PKK’nin kendisine kattigi yaklasik 6 bin insan ölmüs. Daha Türkiye tarafindaki insanlari saymiyorum. Yazik, günah degil mi, artik buna hepimizin dur demesi lazim. Kürt anne babanin da, Türk anne ve babanin da birlik olup dur semesi lazim. Ben çocugumu el bebek, gül bebek büyütüyorum, ben çocuguma kiyamazken baskalari nasil olur da çocuguma kiyar. Ben buraya Diyarbakir annelerine, benim durumumda olan bütün annelere destek olmak ve destek almak amaciyla geldim” dedi.



Almanya anneye yardimci olmadi

Türkiye’nin gösterdigi hassasiyeti Almanya’dan da bekledigini söyleyen Maide T.,” Benim çocugumun getirilmesi için ne kadar imkan varsa kullanilmasini rica etmistim ve Içisleri Bakanimiz da bana bu sözü verdi. Çocugumun kurtarilmasi için ne gerekiyorsa yapilacagini söyledi.

Ben bunu Alman makamlarindan da beklerdim” ifadelerine yer verdi.

Aileleri tehdit ediyorlar

PKK terör örgütünün çocuklarini geri isteyen aileleri tehdit ettigini söyleyen Maide T., “Benim çocugumun bir hayali vardi. Diger çocuklar gibi bir hayali vardi, bir kariyer yapacakti. Benim çocugumun hem gelecegini çaldilar hem de bedenini çaldilar. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Kabul edilecek bir durum degil. Kimsenin de kabul ettigini sanmiyorum ama insanlari korkutuyorlar. Insanlara bos umutlar veriyorlar. Sikayet etme, çocugun gelecek diyorlar. Çocuk öbür tarafa gittiginde de eger sen ortaligi velveleye verirsen çocugunun bir daha ölüsünü bile göremezsin diye tehdit ediyorlar. Bir de aileleri tehdit ediyorlar, beni tehdit ettikleri gibi. Ben de çok tehdit edildim. Beni tehditler hiç irgalamiyor çünkü ben kendimi düsünecek halde degilim. Benim su anda tek düsüncem çocugum. Çocugumun gelmesi için, hayatinin kurtulmasi için ne gerekiyorsa yapacagim” seklinde konustu.



“Çocugumu götürmelerinin sevincini onlara yasatmayacagim”

Çocugunu geri almak için ne gerekiyorsa yapacagini söyleyen Maide T., “Beyinlerini yikiyorlar, ondan sonra diyorlar ki gönüllü gitti, karar verdi. Çocugumun beynini yikadilar. O çocugun beynini nasil yikadilarsa, alip götürdülerse benim çocugumun içindeki o pis bilgileri silip geri gönderecekler. Eger geri göndermezlerse benim mücadelem bitmeyecek. Bunlar beni çok hafife aliyorlar. Hafife alinmayacak bir anne olmadigimi onlara gösterecegim. Evladimi çalip götürmenin bedelini çok agir ödeyecekler. Annede korku olmaz çünkü anne vicdani, anne sevgisi o korkularin hepsinin üstündedir. O yüzden kimse kusura bakmasin ben Allah’tan baska kimseden korkmuyorum. Benim kellem de gitse çocugumun geri gelmesi için ne gerekiyorsa yapacagim. Bunu onlarin yanina kar olarak birakmayacagim. Asla kar birakmayacagim. Bunlar bu çocugu götürdüklerine sevinemeyecekler çünkü ben bu sevinci onlara yasatmayacagim. Benim evladimi haince alip götürdüler diger evlatlar gibi, ne ugruna. Simdiye kadar kayda geçmis, geçmemis 5 binde fazla insanimizi kendi emelleri ve kendi kirli amaçlari için öldürttüler. Yeter, elinizi ayaginizi çocuklarimizin üzerinden çekin. Ben Kürt oldugum için diyet ödemek zorundayim. Ben çocugumu kurban vermek zorunda miyim? Hiçbir anne ve baba kendi çocugunu kurban vermek zorunda degil” ifadelerini kullandi.

“Sen onlardan yana olunca annesin, olmayinca degilsin”

Birinin evladini alacaklarsa sadece anneye sormalari gerektigini söyleyen Maide T., “Benim evladimi alacaklarsa önce gelip bana sorsunlar, kizima degil, kocama degil, kardesime, anneme, babama degil, bana sorsunlar çünkü ben dogurdum, o evlada ben can verdim, ben büyüttüm, benim ona emegim geçti. Bana soracaklar, evladimin kendisine de degil. Sen evladini, sen hakkini kurban ediyor musun diye bana sormalari lazimdi. Bir de kadin haklarindan bahsediyorlar. Yeri geldiginde anne, baba haklarindan bahsediyorlar. Ben bir anneyim. Neden bir anne olarak ben ciddiye alinmiyorum, neden benim çocugumu bana göndermiyorlar. Sen onlardan yana olunca annesin, basimizin üstünde yerin var. Hani kullanacaklar ya. Sen onlara karsiysan anne degilsin. Böyle saçmalik mi olur. Ben kim olursam olayim bir anneyim, çocugumu kimseye kurban vermek zorunda degilim, vermiyorum da” ifadelerine yer verdi.

“Kürtlerin HDP’ye ihtiyaci yok”

HDP’nin herkesi kandirdigini ve Kürtlere hainlik eden bir parti oldugunu söyleyen Maide T., “Kürtler HDP’ye güvenip, en nihayetinde onlarin dilinden anlayan, onlar temsil eden, onlari koruyan, kollayan bir parti sanarak oy verdiler. HDP ne yapti, onlarin çocuklarini aldi, canlarini aldi, onlarin mallarini aldi. Onlari yok etti. HDP’ye güvenmekle büyük bir hata yaptilar, yaziklar olsun. HDP hem mallarini aliyor, hem canlarini aliyor, hem de desteklerini aliyor. Düsünün “Bana oy verin, çocuklarinizin ölmesine neden olayim” olabilir mi böyle bir parti. Kürtler HDP’nin kendileri için hain bir parti olabilecegini düsünemediler, hesap edemediler. Hiçbirimiz hesap edemedik ama hain bir parti çikti. Kendi insanini kurban aldi, kendi insanini kurban veriyor. Kim için, ne için? Bir hiç için, baskalarinin piyonu yapmak için, gerçekten yaziklar olsun. Bütün Kürtlerin artik buna dur demesi lazim. Sana o vermiyorum. Eger benim canimi aliyorsan, malimi aliyorsan sana oy yok, seni siliyorum demesi lazim. Kürtlerin böyle bir partiye hiçbir zaman ihtiyaci yok. Gelip benim evladimi, canimi yüregimden koparip götüren, bir insanin çocugu giderse kendisi de gitmis oluyor zaten, kendisi de yasamiyordur. Cani giden bir insani böyle bir düsmana, beni yakan birine ihtiyaci olabilir mi? Beni yakan bir insani ben de yakarim. Kasa kas, göze göz. Simdi sira Kürtlere geldi, kendilerine yakan partiyi yakacaklar, yakmalari lazim” diye konustu.

Güneydogu Anadolu Bölgesinde bir çok ili gezen Maide T. Gara sehitlerinin aileleriyle görüstükten sonra Diyarbakir’a geçerek HDP önünde evlat nöbeti tutan annelere destek ziyaretinde bulunacak.
Kaynak: İHA