ABD'li Siyasiler, Teknoloji Devlerinin Tekellesmesine Karsi Sirketleri Bölmeye Yönelik Bir Yasa Hazirliyor

ABD Temsilciler Meclisi, ülkedeki Amazon gibi e-ticaret ve teknoloji devlerinin tekellesmesinin önüne geçmek için sirketleri bölmeye yönelik her iki partinin de destek verdigi bir yasa hazirliyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyeleri, Amazon, Google gibi teknoloji devlerini "dizginlemeye" yönelik yasa tasarisi önerdi.

Söz konusu yasa, teknoloji devlerini sirketlerini ikiye bölmek ya da bazi ürün ve hizmetlerini elden çikarmak zorunda birakabilir.

Yasanin kabul edilmesinin, ABD'nin en zengin sirketlerini büyük ölçüde degistirebilecegi ve etkinliklerini hayatin her yönünde gösteren bir endüstriyi yeniden sekillendirebilecegi belirtiliyor.

Amazon, Google, Apple, Facebook gibi teknoloji devleri hem ABD hem Avrupa'da bulunduklari sektörleri tekellestirmekle elestiriliyor.

ABD merkezli teknoloji devleri Amazon, Apple, Google ve Facebook'un CEO'lari Jeff Bezos, Tim Cook, Sundar Pichai ve Mark Zuckerberg, daha önce Kongrede tekellesme konusunda rekabet alt komitesinin karsisina çikarak ifade vermisti.

Kaynak: AA