YAK'tan Nefes Kesen Deprem Tatbikati

Kentsel dönüsüm çalismalarina hiz vererek ilçedeki binalari depreme karsi daha güvenli hale getiren Yildirim Belediyesi, afetlere karsi da hazirliklarini sürdürüyor. Yildirim Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (YAK), deprem tatbikati gerçeklestirdi.

YAK'tan Nefes Kesen Deprem Tatbikati
Mevlana Mahallesi’ndeki kentsel dönüsüm alaninda gerçeklestirilen tatbikatta, senaryo geregi 6,8 büyüklügündeki depremde yikilan binada arama ve kurtarma çalismasi gerçeklestirdi. Ekiplerin afet alanina varmasiyla baslayan tatbikatta sismik dinleme cihazlariyla enkaz altindaki canlilarin tespiti, karotla beton kirma, yaraliya ulasma, enkaz altindan kurtarma ve ambulansa tasinma isleri icra edildi.

Tatbikati yerinde izleyen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bursa, birinci derece deprem kusaginda yer aliyor. Dolayisiyla Yildirim’in en büyük dogal afet riski depremdir. Depremin yerini ve zamanini kestirmemiz mümkün degil. Bu sebeple her an hazirlikli olmaliyiz. Yildirim Belediyesi olarak, hem deprem öncesine hem de deprem sonrasina dair çalismalarimiz var. Kentsel dönüsüm projelerimiz ile ilçemizdeki konutlari daha saglikli, güvenli ve dayanikli hale getiriyoruz. Depreme dayaniksiz binalari yikip, yerine afetlere dayanikli binalar insa ediyoruz. Yani çürük binalari deprem yikmadan biz yikiyoruz” ifadelerini kullandi.

Yildirim Belediyesi olarak deprem öncesine oldugu kadar sonrasina da hazirlik yaptiklarini vurgulayan Baskan Oktay Yilmaz, “Arama-kurtarma ekibimiz gerek personel, gerekse ekipman olarak deprem, sel ve diger afetlere karsi 7/24 hazir durumda. Ekibimizin asil gayesi afetlerde ve kazalarda profesyonel bir yaklasim ile kazâzedelere en kisa sürede ulasarak, emniyetli sekilde nakillerini yapmak. Dogal afetlerin önüne belki geçemeyiz. Ancak olusacak tahribati asgariye indirebiliriz. Bütün hazirliklarimizi ve çalismalarimizi da bu dogrultuda yapiyoruz. Iki adet tam teçhizatli aracimizin içerisinde demir ve beton kesme-ayirma makineleri, 10 tondan fazla yük kaldiracak hava yastiklari, destek üniteleri ve su tahliye motorlari bulunuyor. Bu sayede arama çalismalarini saglikli bir sekilde yürüterek kazazedelere en kisa sürede ulasma imkânina sahibiz” diye konustu.

Kaynak: İHA