Türkiye'nin Ilk Milli Kazi Alani Alacahöyük Kirmiziya Büründü

Türkiye’nin ilk milli kazi alani unvanina sahip Çorum’daki Alacahöyük Ören Yeri, Türk Kizilay’inin 153. kurulus yildönümü nedeniyle kirmiziya büründü.

Türkiye'nin Ilk Milli Kazi Alani Alacahöyük Kirmiziya Büründü
11 Haziran 1868’de kurulan Türk Kizilayi’nin kurulus yildönümü çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Bu kapsamda Turizm Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ve Türk Kizilayi’nin katkilariyla Hititler’in önemli bir kültür ve sanat merkezi olan Alacahöyük ören yerindeki Sfenksli kapi kirmizi isikla renklendirildi.

Çorum Müze Müdürü Metin Çakar, 11 Haziran 1868 yilinda kurulan Hilali Ahmer Cemiyeti ve günümüzde bilinen adiyla Türkiye Kizilay Derneginin kurulusunun 153 yildönümü nedeniyle önemli simgesel yapilar bu gece kirmizi isikla aydinlatilacagini belirterek, “Kizilay, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile gerçeklesen proje kapsaminda ülkemizdeki simgesel yapilar ve Türkiye’deki önemli arkeolojik yapilardan Göbeklitepe, Patara Antik Kenti ve ilimizde bulunan Türkiye’nin arkeolojik kazilarindan Alacahöyük ören yerinde Sfenksli kapida bu gece kirmizi isikla aydinlatilmasini gerçeklestiriyoruz. Kizikay’in 153. Yildönümünü kutluyoruz. Bu proje kapsaminda bizde Alacahöyük’te Sfenskli kapiyi Kizilay’in rengi olan kirmizi ile aydinlattik” dedi.

Kaynak: İHA