Salda Gölü Ziyaretçileri Ile Bulusmaya Basladi

Kademeli normallesme ile birlikte Salda Gölü ziyaretçilerini agirlamaya basladi. Salda Gölü’ne ziyarete gelen nisanli çift ve beraberindekiler, yagmurun yagmasi ile birlikte göl kiyisinda bulunan kamelyaya sigindi.

Salda Gölü Ziyaretçileri Ile Bulusmaya Basladi
Beyaz kumsali ve turkuaz rengi suyu ile ’Türkiye’nin Maldivleri’ olarak ünlenen ve her yil ziyaretçi akinina ugrayan Salda Gölü, kademeli normallesme sürecinin baslamasi ile birlikte ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Özellikle NASA’nin açikladigi Mars’taki Jezero Krateri ile benzerliginden sonra dünyanin gündemine oturan Salda Gölü, ziyaretçilerin ilgi odagi haline geldi.

“Seritler sevindirdi, korumus ve gelecek nesillere aktarmis olacagiz”

Antalya’dan Salda Gölü’ne ilk defa gelen Mehmet Kalenderoglu, Salda Gölü’nün beyaz adalar kisminda Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan Salda Gölü’nü koruma projesi kapsaminda çekilen seritlerin Salda Gölü’nü koruyacagini ve böylelikle gelecek nesillere aktarilabilecegini ifade etti.

Mehmet Kalenderoglu, “Ben Salda Gölü’ne ilk defa geliyorum. Geçen seferki fotograflarina baktigim kadariyla göl biraz kurumus gibi. Çevre ve Sehircilik Bakanligi serit çekmis. Bunun için sevindim en azindan gölümüz korunmus olacak. Ilerideki nesillere aktarmis olacagiz. Çok güzel bir yer” dedi.



Salda Gölü’ne gelen ziyaretçiler yagmurun yagmasi ile kamelyaya sigindi

Salda Gölü’ne hem ziyaret etmek hem de fotograf çekimi yapmak için gelen Hayrettin Yalçinyigit, nisanlisi Aysegül Ilal ve beraberindekiler ise bir anda baslayan yagmur nedeniyle çekime ara vererek Salda Gölü kiyisinda bulunan kamelyaya sigindi. Yalçinyigit, “Nisan yaptik. Salda Gölü’nü bir görelim fotograf çekilelim dedik. Insallah ugur getirir. Burada nisanimizi ölümsüzlestirmek istiyoruz” diye konusurken, nisanlisi Aysegül Ilal ise “Fotograf çekimi için geldik Salda Gölü’ne. Fotograflarda çok güzel çikiyor Salda Gölü. Çevre düzenlemesi yapilmis. Çok begendik” diye ifade etti.



“Hiç söylendigi gibi degil, gayet temiz”

Salda Gölü geçtigimiz günlerde polenlerin kiyi kisminda birikmesi ile birlikte sarimtirak bir görüntü olusturmus, bu görüntüler sosyal medyada yanki uyandirmisti. Salda Gölü’ne ilk defa gelen Deniz Isgör ise Salda Gölü’nün temiz oldugunu, herhangi bir kirlilige rastlamadigini dile getirdi. Deniz Isgör, “Salda Gölü’ne ilk defa geldik. Valla çok güzel temiz. Hiç öyle söylendigi gibi degil. Ama maalesef yagmur var. O yüzden keyfini çok çikaramadik. Dolastigimiz yerlerde kirlilik görmedik. Zaten diger tarafi da korumaya almislar. Temiz gördük bir sorun yok. Insallah bu sekilde korunmaya devam etsin” dedi.

Kaynak: İHA