Polonya'da Muz Kolilerinden 160 Kilogram Kokain Çikti

Polonya’da bir zincir marketin subelerine dagitilan muz kolilerinden 160 kilogram kokain çikti. Market görevlileri polise haber verirken, kokainin piyasa degerinin 30 milyon zloti (68 milyon 244 bin 900 Türk Lirasi) oldugu belirtildi.

Polonya'da Muz Kolilerinden 160 Kilogram Kokain Çikti
Polonya’nin baskenti Varsova ve çevresinde bir zincir marketin subelerinde muz kolilerinde kokain bulundu. Ilk olarak Varsova’nin Srodmiescie ilçesindeki markette çalisanlar, muzlari reyona dizmek için kolileri açti. Muzlarin arasina gizlenmis yesil küçük paketlerle karsilasan çalisanlar, durumu hemen yöneticilerine aktardi. Bunun üzerine market yönetimi, diger subelerden kendilerine tedarik edilen muz kolilerini kontrol etmelerini istedi. Yapilan kontroller sonucu Varsova Mokotow ve Bielany subelerinin yani sira diger ilçelerdeki subelerde de söz konusu yesil paketlere rastlanmasi üzerine market yöneticileri durumu polise bildirdi. Polisler belirtilen adreslere gelerek süpheli paketlere el koydu. Toplam 160 kilogram yesil pakete el konulurken, söz konusu paketlerin kokain içerdigi belirlendi.

Varsova Emniyet Müdürlügü Basin Sözcüsü Sylwester Marczak konuya iliskin yaptigi açiklamada, ele geçirilen kokainin piyasa degerinin yaklasik 30 milyon zloti (68 milyon 244 bin 900 Türk Lirasi) oldugunu, söz konusu uyusturucuyla baglantisi olan kisileri bulmak için çalismalarin sürdügünü belirtti.

Kaynak: İHA