(Özel) Istanbul'da Ilginç Bisiklet Hirsizligi Açiklamasi Eskisini Birakip Yenisini Götürdü

Kagithane’de sitelerin içerisinde bisikletle dolasan yabanci uyruklu bir hirsiz, kendi bisikletini birakip binanin önündeki yeni bir bisikleti çaldi. Hirsizin arkasindan gelen kisi ise kendi bisikletini birakip hirsizinkini aldi. Ilginç olayda hirsizlik anlari kameralara yansirken, Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan yakalanan sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(Özel) Istanbul'da Ilginç Bisiklet Hirsizligi Açiklamasi Eskisini Birakip Yenisini Götürdü
Olay, geçtigimiz 18 Mayis Sali günü saat 13.30 siralarinda Kagithane Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ögle saatlerinde bisikletle bir sitenin içerisine giren iki sahistan biri, binalarin arasinda dolasmaya basladi.

Sahislardan biri bir süre sonra binanin önünde bir bisikletin durdugunu gördü. Hemen harekete geçen sahis, kullandigi bisikleti yere atarak binanin önündeki bisikleti çalarak kaçti. Arkasindan gelen kisi ise kendi bisikletini sahsin yere biraktigi eski bisikletiyle degistirdi. Sahislar ardindan bisikletleri sürerek siteden çikarak kayiplara karisti. Hirsizlik anlari ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Eskisini birakti yenisini götürdü

Olayin ardindan bisiklet sahibinin ihbari üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, sitenin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan incelemeler sonunda polis ekipleri sahsin, “kasten yaralama” suçundan emniyette kaydi bulunan yabanci uyruklu 19 yasindaki Ahmed J. oldugunu tespit etti. Gün boyu çalismalarini sürdüren Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, sahsin ve arkadasinin Gürsel Mahallesi Çampark Sokak üzerinde saat 23.30 siralarinda 2 bisikleti sürükledigini gördü. Bunun üzerine sahislari durduran polis ekipleri, bisikletlerin çalinti oldugunu tespit etti.

Bisiklet hirsizi tutuklandi

Bisikleti çaldigini itiraf eden Ahmed J. polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. Bisikletlere ise sahiplerine teslim edilmek üzere el konuldu. Saglik kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülen sahis, ifadesi alinmasi ve adli islemlerinin yapilmasinin ardindan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikartilan Ahmed J. “bisiklet ve elektrikli bisiklet hirsizligi” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA