Ormanlik Alanda Bulunan Yavru Karacaya Çocuk Gibi Bakiyorlar

Çorum’un Iskilip ilçesinde ormanlik alanda bulunan yavru karaca, bakima alindigi hayvan barinaginda biberonla besleniyor.

Ormanlik Alanda Bulunan Yavru Karacaya Çocuk Gibi Bakiyorlar
Edinilen bilgiye göre, Iskilip ilçesinde denetim yapan Orman Isletme Müdürlügü ekipleri ormanlik alanda yavru bir karaca buldu. Bir süre çevrede inceleme yapan ekipler, annesini bulamadiklari yavru karacayi Doga Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlügü ekiplerine teslim etti. DKMP ekipleri tarafindan teslim alinan karaca, Çorum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü Geçici Hayvan Bakimevi’ne getirilerek koruma altina alindi.

’Çocugumuz gibi bakiyoruz’

Yaklasik 2 aylik olan karaca yavrusuna çocuklari gibi baktiklarini dile getiren Veteriner Hekim Mehmet Gültekin, “Annesiz oldugu düsünülen yavru karaca yaklasik bir haftadir misafirimiz. Karacayi bulan hemsehrilerimiz bir süre annesini beklemisler. Ama annesiz dogada yasamini sürdüremeyecegi için Doga Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlügü ekipleri araciligiyla bize getirdiler. Yaklasik 2 aylik oldugunu tahmin ediyoruz. Personelimiz dogal keçi sütü ile beslemesini yapiyor. 24 saat bakimi gerçeklestiriliyor. Kendi çocugumuz gibi bakiyoruz. Kendi basina hayatta kalabilecek duruma geldiginde tekrar dogal ortamina salacagiz" dedi.

Kaynak: İHA