Merkez Bankasi, 'Beklenti Anketi'nin Ismini Degistirdi

TCMB’den yapilan açiklamada, ’’Beklenti Anketinin ismi kamuoyu ve basinda söz konusu anketin sonuçlarinin TCMB’nin kurumsal beklenti ve tahminlerini yansittigi yönündeki yanlis anlasilmanin önüne geçilmesi amaciyla ‘Piyasa Katilimcilari Anketi’ olarak degistirilmistir’’ denildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), ‘Beklenti Anketi’nin adini ‘Piyasa Katilimcilari Anketi’ olarak degistirdigini açikladi.

Merkez Bankasi’ndan yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

’’Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) tarafindan 2001 yilindan bu yana uygulanan Beklenti Anketinin ismi kamuoyu ve basinda söz konusu anketin sonuçlarinin TCMB’nin kurumsal beklenti ve tahminlerini yansittigi yönündeki yanlis anlasilmanin önüne geçilmesi amaciyla “Piyasa Katilimcilari Anketi” olarak degistirilmistir. Piyasa Katilimcilari Anketi finansal ve reel sektörde çalisan kisilerin enflasyon, döviz kuru, cari islemler dengesi, büyüme ve faiz oranlari gibi temel makroekonomik degiskenlere iliskin kisa ve uzun vadeli beklenti/tahminlerini içermektedir.

Piyasa Katilimcilari Anketi’nin metodolojisi ve yayim tarihinde herhangi bir degisiklik yapilmamistir.

Bu çerçevede Piyasa Katilimcilari Anketi’nin sonuçlarinin TCMB’nin kendi tahmin ve beklentilerini yansitmamakta oldugu, bu anketin finansal ve reel sektörde çalisan kisilerin tahminlerinden derlendigi bir kez daha hatirlatilmaktadir’’.
Kaynak: İHA