Kizilay'in Ilk Yardim Egitimi Gerçegini Aratmadi

Manisa’da Türk Kizilay’inin 153. kurulus yil dönümü etkinlikleri kapsaminda olasi kazalarda vatandaslarda ilk yardim bilincinin olusturulmasi amaciyla uygulamali ilk yardim egitimi verildi. Manisa Il Jandarma Komutanligina bagli Trafik Sube Müdürlügü ekiplerinin de destek verdigi etkinlikte, vatandaslarda trafik bilincinin olusmasi amaciyla brosür de dagitildi.

Kizilay'in Ilk Yardim Egitimi Gerçegini Aratmadi
Manisa’da Türk Kizilay’inin 153. kurulus yildönümü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Manisa Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin de destek verdigi etkinlikte Türk Kizilay Manisa Subesi Ilk Yardim Egitim Merkezi Mesul Müdürü Özlem Bara Tezel tarafindan olasi kaza, sara nöbeti ve bogulma gibi durumlarda vatandaslarin yapabilecegi ilk yardim uygulamalari anlatildi. Ilk olarak olasi bir trafik kazasina müdahaleyi anlatan Tezel, kazazede için yapilmasi gerekenleri ve araç içerisinden çikarilmasini anlatti. Bisikletten düsme vakalarinda da vatandaslarin yapabilecegi ilk yardim uygulamalarini gösteren Tezel, bu gibi durumlarda düsen kisiye bir sey yedirip içirilmemesi uyarisinda bulundu. Ayrica Tezel, sokak ortasinda sara nöbeti geçiren bir kisiye ve bogulma tehlikesi geçiren bir bebege yapilabilecek ilk yardim uygulamalari hakkinda da bilgiler verdi. Gerçegi aratmayan uygulamali ilk yardim egitimleri vatandaslardan büyük alkis aldi.

Jandarma Teskilati’nin 182. kurulus yildönümü dolayisiyla Manisa Il Jandarma Komutanligi da etkinlige destek verdi. Etkinlikte Manisa Il Jandarma Komutanligina bagli Trafik Sube Müdürlügü ekipleri vatandaslara brosür dagitti.

Ayrica jandarma ekipleri Türk Kizilay tarafindan kendilerine verilen ilk yardim egitimlerini uygulamali olarak anlatti. Etkinligin sonunda Manisa Il Jandarma Komutanligi tarafindan Türk Kizilay’ina kan bagisinda bulunuldu.

Türk Kizilay’inin 153 yilda birçok fonksiyonu bünyesine kattigini belirten Türk Kizilay Manisa Sube Baskani Selman Keresteci, “Aradan geçen 153 yilda farkli fonksiyonlari misyon edinen Türk Kizilay’in misyon edindigi çalismalardan bir tanesi de farkindalik çalismasi. Kurulusumuzun 153. yili kapsaminda Kizilay’in toplumda bilinç arttirici faaliyetlerinden biri olan ilk yardimi tiyatro haline getirdik. Kizilay, kuruldugu günden sonra üzerine toplumsal direnci arttirma, toplumu afetlere karsi bilinçlendirme ve her türlü ihtiyaç aninda ihtiyaç sahiplerine yardim etme gibi misyonlari da bünyesine katti. Biz vatandasa yardim etmek degil vatandasin en az yardima ihtiyaç duyar haline getirmeyi amaçliyoruz. Bu anlamda da her evde bir ilk yardimci olusturmayi hedefliyoruz” dedi.

153. kurulus yildönümü etkinleri kapsaminda ilk yardim farkindaligi olusturduklarini belirten Türk Kizilay Manisa Subesi Ilk Yardim Egitim Merkezi Mesul Müdürü Özlem Bara Tezel, “Bir ilk yardim farkindaligi olusturduk. Bizim amacimiz her evde bir ilk yardimci olmasi. Çünkü insanlarin kalp krizi sonrasi ölümlerini en aza indirebilmek için her evde bir ilk yardimci olmasi gerekiyor. Bunun için de elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Manisa Il Jandarma Komutanligi olarak Türk Kizilay’in “Her evde bir ilk yardim” kampanyasina destek verdiklerini belirten Manisa Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürü Jandarma Kidemli Basçavus Ünal Erdemir, “Bugün Kizilay’imizin kurulus yildönümü, 14 Haziran da Jandarma Teskilatimizin kurulus yildönümü. Biz Türk Kizilay Manisa Subemizle birlikte daha önce jandarma trafikte görev yapan arkadaslarimiza ilk yardim egitimi aldirdik. Her eve bir ilk yardim kampanyasina biz de katkida bulunduk. Burada hem vatandaslarimiza bilgilendirmelerde bulunduk hem de personelimizin trafik kazalarinda yapacaklari ilk yardim faaliyetlerini gösterdik. Bu faaliyette hem jandarmamizin hem de Kizilay’imizin hangi faaliyetleri yaptigini vatandaslarimiza anlattik” ifadelerini kullandi.

Kan ihtiyacinin her geçen gün arttigini söyleyen Türk Kizilay Kan Alma Birimi Baskani Dr. Ismet Nardal, “Saglik Bakanligi tarafindan hastanelerimizin kan almasi durdurulunca Türk Kizilay’ina bu görev verildi.

Güvenli kan alma için her türlü çalismalari yapiyoruz. Kizilay’imizin kurulus yildönümünde biz de burada vatandaslarimizin kan bagislarini aliyoruz. Hastanelerimizin acil kan ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Halkimiza daha hassas davranmasi ve desek olmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA