Istanbul'da FETÖ'den Aranan Süphelilere Yönelik Operasyon

Örgütün farkli meslek yapilanmalari içerisinde yer aldiklari belirlenen ve haklarinda gözalti karari bulunan 9 kisiden 7'si yakalandi Yakalananlar arasinda, 'Futbolda sike kumpasi' davasinda 1972 yil 10 ay hapis cezasi alan dönemin Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Nazmi Ardiç'in esi Nuray Ardiç da bulunuyor Operasyonda, adreslerden birinde gizlenen ve farkli sorusturmadan aranmasi bulunan 2 süpheli de gözaltina alindi.

Istanbul'da, Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) sorusturmalari kapsaminda aranan ve gaybubet evlerinde saklandiklari tespit edilen 9 süpheliden 7'si yakalandi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen FETÖ sorusturmalari kapsaminda, örgütün çesitli meslek gruplarinda yönetici ya da üye olduklari belirlenen ve farkli sorusturmalardan aranan 9 süpheli hakkina gözalti karari verildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince, örgütün hücre yapilanmasi olan ve "gaybubet evi" olarak bilinen 7 ilçedeki 11 adrese düzenlenen es zamanli operasyonda, aralarinda "Futbolda sike kumpasi" davasinda 1972 yil 10 ay hapis cezasi alan dönemin Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Nazmi Ardiç'in esi Nuray Ardiç'in da bulundugu 7 zanli yakalandi.

Ayrica, hücre evlerinden birinde gizlenen ve farkli sorusturmalardan aranmasi olan 2 süpheli de gözaltina alindi.

Adreslerde yapilan aramalarda, 394 bin 745 lira, 25 bin 995 dolar, 11 bin 800 avro, 1500 liralik market alisveris karti ve "F" serisi 1 dolar ile çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltina alinan 9 süphelinin emniyetteki islemlerinin sürdügü, firari 2 zanlinin ise yakalanmasina çalisildigi bildirildi.
Kaynak: AA