'Çocuk Gözünden Ramazan Resim Yarismasi'nin Ödül Töreni Gerçeklestirildi

AK Parti Istanbul Il Kadin Kollari Baskanligi tarafindan bu yil 2'ncisi düzenlenen "Çocuk Gözünden Ramazan Resim Yarismasi"nda ödüller sahiplerini buldu.

AK Parti Istanbul Il Baskanligi'nda gerçeklestirilen ödül törenine, AK Parti Milletvekilleri Iffet Polat, Ahmet Hamdi Çamli, Mustafa Atas, Vedat Demiröz, Sirin Ünal, Canan Kalsin ve Tülay Kaynarca'nin yani sira dereceye giren çocuklar ve aileleri katildi.

Törende konusan AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Rabia Ilhan, "Çocuk Gözünden Ramazan" yarismasinin ikincisini gerçeklestirmek duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Hocalarimizin da ifadesiyle her çocuk ressam olarak dogar. Önemli olan bunu ileriye kadar devam ettirebilmek. Bizler günlük yasantinin içerisinde hayatimizda belki birçok seyi es geçerken bugün minik ellerin yüce gönülleriyle kendi hislerinin ve duygularinin tercümani olduk. Bu anlamda ödül almaya hak kazanan kiymetli yavrularimizi sizlerin huzurunda tebrik ediyorum." dedi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe de etkinligin oldukça anlamli oldugunu belirterek, sunlari söyedi:

"Hem bir sanat etkinliginin sona erdigi, onun sergilendigi bir günün içerisindeyiz hem de bu resimlerimizi, sanat eserlerimizi çocuklarimizin yapmis olmasinin çok daha ayri bir anlami var. Çünkü biliyoruz ve inaniyoruz ki çocuklarimizin gelisiminde ülkeleri, aileleri, milletimiz için kendi kimliklerini ve kisiliklerini gelistirirken kültür ve sanatla, sporla olan ilgileri çok önemli. Bu farkindaligi olusturacak çalismayi yaptiklari için de AK Parti Il Kadin Kollari'na tesekkür ediyorum."

AK Parti Istanbul Milletvekili Vedat Demiröz de "Bugün bize çocuklugumuzu hatirlattiginiz için sizlere ayri ayri tesekkür ediyoruz. Çocuk Gözünden Ramazan çok güzel bir isim ve çok güzel bir etkinlik. Dereceye giren 50 çocugumuzun bana göre hepsi birinci. Bu yolda devam edelim. 'Çocuklarimiz gelecegimizdir.' diyen bizler insallah çocuklarimizla gelecegimizi sekillendirecegiz." ifadelerini kullandi.

Yarismaya 3 ayri kategoride 4-13 yas arasi çocuklar katildi. Her bir kategoride yarismanin birincisi tam altin, ikincisi bisiklet, üçüncüsü scooter almaya hak kazandi. Ayrica ilk 50'ye giren çocuklara mansiyon ödülü olarak "Sövale ve baslangiç boya seti" hediye edildi.

- Dereceye giren resimler sergilendi

Istanbul'un dört bir yanindan toplam 1093 basvuru yapilan yarismanin kazananlari ise söyle:

Anaokulu kategorisinde; Elif Su Bakir birinci, Ela Buglem Sariyildiz ikinci, Erva Gül Naçar ise üçüncü oldu.

Ilkokul kategorisinde; Cemre Çabik birincilik, Günes Akkan ikincilik, Zeynep Sude Yücel de üçüncülük ödülünü aldi.

Ortaokul kategorisinde ise; Sevilay Aydin birincilige, Tuana Torgut ikincilige, Tugba Madenci üçüncülüge layik görüldü.

Dereceye giren resimlerin sergilendigi törende ayrica jüri üyeleri ressam Cemal Toy, ögretim üyesi Betül Bilgin, küratör Mehmet Lütfi Sen, ressam Ismail Acar, ressam Özge Günaydin, görsel sanatlar ögretmeni Nebahat Karyagdi ve minyatür sanatçisi Leyla Kara'ya plaket takdimi yapildi.

Kaynak: AA