Bildiri Yayinlayan 104 Emekli Amiralden 99'Unun Ifade Islemi Tamamlandi

Yayinladiklari ‘Montrö Bildirisi’nin ardindan ifadeye çagirilan 104 emekli amiralden 99’unun ifade isleminin tamamlandigi ögrenildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda daha önce ifadeye çagirilan ve adli kontrol sarti ile serbest birakilan amirallerin büyük bir kisminin emniyetteki ifade islemlerinin tamamlandigi belirtildi.

Sorusturma kapsaminda Ankara Adliyesi’ne getirilip ifadeleri alindiktan sonra adli kontrol sartiyla serbest birakilan emekli amirallerin arasinda Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydin, Bülent Olcay, Kadir Sagdiç, Türker Ertürk, Turgay Erdag ve Ali Sadi Ünsal yer alirken, Engin Baykal, Cemil Sükrü Bozoglu, Mustafa Özbey ve Atilla Kiyat’a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapilmisti. Savciliga ifade veren amiraller hakkinda ‘Devletin güvenligine ve anayasal düzene karsi suç islemek için anlasma’ suçundan sorusturma baslatilmisti.

Süphelilerin evlerinde ele geçirilen dijital materyallerin ve HTS kayitlarinin incelenmesine devam edilirken, inceleme raporlarin ardindan sorusturmanin derinlestirilecegi ifade edildi. Saglik sorunlari sebebiyle 5 süphelinin de ifadesinin henüz alinamadi.
Kaynak: İHA