Vanli Aileler Çocuklarina Kavusmak Için HDP Il Baskanligi Önünde Eylem Yapti

Van'da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önünde eylem düzenledi.

Vanli Aileler Çocuklarina Kavusmak Için HDP Il Baskanligi Önünde Eylem Yapti
Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen 32 aile, "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak", "Van anneleri evlat nöbetinde" ve "Çocuklarimizi istiyoruz" yazili dövizler tasidi.

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine slogan atarak HDP Il Baskanligi önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarina teslim olmalari çagrisinda bulundu.

Çocugu 9 yasindayken daga kaçirilan Eyüp Baran, AA muhabirine, çocuklarina kavusuncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Çocugunun HDP'liler tarafindan daga kaçirdigini belirten Baran, "Çocugumu kaçirip götürdüler. Yillardir ariyorum, gitmedik yer birakmadim. Bunlarda vicdan yok. Çocuklarimiza kavusana kadar kararlilikla eyleme devam edecegiz. Buradan çocuklari dagda olan diger ailelere de sesleniyorum, gelin bu mücadeleye katilin, korkmayin." dedi.

2012'de kizi daga kaçirilan anne Nazli Sancar da eyleme katilan aile sayisinin her geçen gün arttigini ifade etti.

Annelerin bir an önce çocuklarina kavusmak istedigini belirten Sancar, sunlari kaydetti:

"HDP ve PKK'dan evlatlarimizi, fidanlarimizi istiyoruz. Kizima sesleniyorum, beni duyuyorsan kaç gel. Artik dayanacak gücüm kalmadi. 10 yildir seni ariyorum. Anneler olarak kararliyiz, evlatlarimizi söke söke alacagiz. Bunun için sonuna kadar eylemimize devam edecegiz. Geri adim atmayacagiz."

Çocuklari için gözyasi döken aileler, bir süre HDP Il Baskanligi önünde oturma eylemi yapti.

Kaynak: AA