Vali Yardimcisi Kaya'dan Müsilaj Açiklamasi Açiklamasi

Afyonkarahisar’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla düzenlenen törende konusan Vali Yardimcisi Nurullah Kaya, mavi vatanda denizlerde yasanan musilaj sorununa deginerek, “Bu konuda sevindirici nokta Türkiye’nin en hizli bir sekilde tedbir üreterek çalismalara baslamasidir” dedi.

Vali Yardimcisi Kaya'dan Müsilaj Açiklamasi Açiklamasi
Zafer Meydani’nda düzenlenen tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programinda konusan Vali Yardimcisi Nurullah Kaya, çevrenin önemini çok aci tecrübe yasayarak ögrendiklerini söyledi.

Korona virüsün çevreyle barisik olmayan yasamin bir getirisi oldugunu herkesin ögrendigini ifade eden Kaya “Yine 2021 yilinda da mavi vatanimiz denizlerimizde gördügümüz çevre kirliliginin de hem gelismis dünyanin hem de çevre ülkelerimizin ve bizlerin duyarsizligiyla bir kez daha çevre felaketiyle oldugumuzu da görmüs oluyoruz. Sevindirici nokta ise Türkiye’nin bu konuda en hizli bir sekilde tedbir üreterek çalismalara baslamasidir. Bizlere gelecek adina mutlu ediyor. Bu konuda sorumluluk üstlenen kurumlarimizi, bakanliklarimizi ben tebrik ediyor ve tesekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki en iyi çevre koruma yöntemi aslinda çevreye sahip çikmak çevreyi kirletmemek. Birilerinin temizlemesini beklemek her zaman için kayip oluyor ve öngöremedigimiz felaketlerinde kapimiza gelmesine sebebiyet veriyor” dedi.

Konusmalarinda ardindan geçtigimiz yil içerisinde en fazla atik pil toplayan okullara protokol tarafindan dizüstü bilgisayar ve fotokopi makinesi hediye edildi. Tören, vatandaslara ücretsiz fidan dagitilmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA