Talas'ta Çocuklar Bu Aracin Yolunu Heyecanla Gözlüyor

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in kirsal mahallelere yönelik hayata geçirdigi “Okuma Senligi” kapsamindaki gezici kütüphanenin ikinci duragi Çatakdere Mahallesi oldu.

Talas'ta Çocuklar Bu Aracin Yolunu Heyecanla Gözlüyor
Her yastan vatandasin okuyabilecegi kitaplari bünyesinde barindiran kütüphane mahalle meydaninda kuruldu. Çatakdere Ilkokulu ögrencileri ve ögretmenleri tarafindan heyecanla karsilanan kütüphane, mahalle sakinlerinden de büyük ilgi gördü.

Kitap okuma etkinliginin yani sira birbirinden eglenceli farkli faaliyetlerin de yapildigi uygulamada çocuklara yönelik akil zeka oyunlari, yüz boyama ve animasyon ekinlikleri de gerçeklestiriliyor.

MUHTARDAN BASKAN YALÇIN’A TESEKKÜR

Gezici kütüphaneden duydugu memnuniyeti dile getiren Çatakdere Mahalle Muhtari Seyit Ahmet Karabulut, “Talas Belediye Baskani Sayin Mustafa Yalçin’a çok tesekkür ederim. Baskanimiza Çatakdere ve bütün kirsal mahallelere verdikleri hizmetlerden dolayi mahallem adina tesekkür ederim. Bir de gönderdigi gezici kütüphane çocuklar ve ögrenciler için çok güzel oldu. Burada güzel bir zaman geçirdiler. Kitaplarini aldilar, okuyacaklar. Baskanimdan Allah razi olsun. Hizmetlerinden dolayi çok mutluyuz.” dedi.

Sali, persembe ve cuma günleri olmak üzere haftanin 3 günü farkli bir mahallede olacak gezici kütüphanede her yas grubuna hitap eden çok çesitli kitaplar bulunuyor. Büyük küçük herkesin diledigi kitabi ücretsiz olarak ödünç alabildigi gezici kütüphane, 10.00 ve 16.00 saatleri arasinda okurlarin ziyaretine açik oluyor.
Kaynak: İHA