Serik'te Sehit Tegmen Fikret Dinçer Parki Açildi

Serik Belediyesi tarafindan yaptirilan ve Sehit Tegmen Fikret Dinçer'in adi verilen park, törenle açildi.

Kuzey Irak'ta terör örgütünün saldirisi sonucu sehit olan Tegmen Fikret Dinçer’in anisini yasatmak için Merkez Mahallesi'nde Serik Belediyesi tarafindan yaptirilan parkin açilisi için tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Mehmet Kurdoglu, Belediye Baskani Enver Aputkan, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Ayhan Aktürk, siyasi parti ilçe baskanlari, sehidin yakinlari ve vatandaslar katildi.

Baskan Aputkan, yaptigi konusmada, bölücü terörle mücadelede en çok sehit veren ilçelerinden birisi olduklarini söyledi.

Hem sehitlerin hatirasini yasatmak hem de yeni nesillerde ayni suuru canli tutmak için caddelere, sokaklara ve parklara sehitlerin isimlerini verdiklerini ifade eden Aputkan, "Bu milletin evlatlari biz farkinda olmasak da bu vatanin sahibi olmanin ve korumanin bir bedeli oldugunu ve gerektiginde bu bedelin kendileri tarafindan ödenecegini ögrenerek yetisiyorlar. Ilçemizin son sehidi Tegmen Fikret Dinçer’e minnet ve vefamizi göstermek ve hatirasini yasatmak için adini bu parkimiza verdik. Onu saygi ile aniyoruz." diye konustu.

Sehidin esi Serife Dinçer ise "Esimin adina yaptirilan parkta emegi geçen herkese tesekkür ederim. Çok güzel ve emek verilmis. Esimin adinin burada yasamasi bize onur veriyor. Gurur duyduk." dedi.

Anne Zübeyde Dinçer de "Oglumun parka isminin verilmesinden dolayi çok duygulandim. Kaymakam ve Belediye Baskani bizleri gururlandirdi. Tesekkür ederim. Oglum ve kendi adima çok sevindim. Sehit ailesi olmak çok zor. Tüm sehit yakinlarina sabir diliyorum. Bir sehit annesi oldugum için de gurur duyuyorum." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan kurdele kesilerek parkin açilisi yapildi.

Kaynak: AA