Sabiha Gökçen'de 1,5 Milyon Lira Degerinde Kaçak Ticari Ürün Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Sabiha Gökçen Havalimaninda geçtigimiz birkaç hafta içerisinde gerçeklestirilen operasyonlarda, süpheli görülerek aranan yolcularin bagajlarinda yaklasik 1,5 milyon lira degerinde kaçak ürün ele geçirildi.

Sabiha Gökçen'de 1,5 Milyon Lira Degerinde Kaçak Ticari Ürün Ele Geçirildi
Gerçeklestirilen ilk operasyonda Almanya’nin Hamburg kentinden Sabiha Gökçen Havalimanina gelen bir yolcu riskli olarak degerlendirildi. X-ray cihazi ile taranan yolcunun valizinde süpheli yogunluga rastlandi. Bunun üzerine açilarak aranan valizin içerisinde 73 bag insan saçi ele geçirildi.

Farkli günlerde havalimanina gelen iki yolcunun bagajlarinda yapilan aramada ise çesitli hastaliklarin tedavisinde kullanilan ve özel izin ile tasinan toplam 6 bin 307 adet ilaç yakalandi.

60 adet soguk cüzdan

Öte yandan Gümrük Muhafaza ekiplerince havalimaninda gerçeklestirilen operasyonlarda 142 adet elektronik sigara cihazi ve kartusu, 20 adet cep telefonu, 32 adet ekran karti yakalandi. Ayrica kripto para cüzdani olarak özel üretilen soguk cüzdan olarak da bilinen 60 adet cihaz ele geçirildi.

25 adet çelik yelek

Istanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünün Sabiha Gökçen Havalimaninda belirlenen bir diger süpheli yolcunun bagajinda ele geçirdigi 25 adet çelik yelek ise diger dikkat çekici kaçak ürünlerdendi. Bunlarla birlikte gerçeklestirilen 4 ayri operasyonda da 264 adet kozmetik ürünü, 644 adet tespih, kolye, bileklik ve kol saati ile 22 kilo agirliginda nargile tütünü ele geçirildi.

Gerçeklestirilen operasyonlar sonucu yakalanan ve yaklasik degeri 1,5 milyon lira olan ürüne el konurken sorumlular hakkinda sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA