Rektör Uysal Açiklamasi 'Türkiye Salgin Sürecini Çok Iyi Yönetti'

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, video konferans yoluyla bir televizyon programina konuk oldu.

Rektör Uysal Açiklamasi 'Türkiye Salgin Sürecini Çok Iyi Yönetti'
Programdaki konusmasina Dumlupinar Üniversitesi hakkinda bilgiler vererek baslayan Rektör Kazim Uysal,” 1992 yilinda kurulan Kütahya Dumlupinar Üniversitesi 11 fakülte, 14 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 1 lisansüstü egitim enstitüsü ve 26 arastirma ve uygulama merkezine sahip büyük bir üniversitedir. Yaklasik 8 bin dönüm alana sahip olan Üniversitemizin 46 bine yakin ögrencisi var. Bir yildan uzun bir süredir egitimimize uzaktan egitimle devam ediyoruz. Ancak ögrencilerimize kavusacagimiz günü de özlemle bekliyoruz” dedi.



“DPÜ, ögrencilerinin barinma sorunu olmadigi üniversitelerden biri”

Rektör, salgin sürecinde egitimin nasil yürütüldügü sorusunu “Ülkemiz salgin sürecini pek çok ülkeden daha iyi yönetti ve Türkiye’deki tüm üniversiteler uzaktan egitime çabuk uyum sagladi. Üç bes bin ögrencisi olan üniversitelerde uzaktan egitim kismen daha az sorunla geçildi. Ancak Kütahya Dumlupinar Üniversitesi gibi yaklasik 50 bin ögrencisi olan büyük üniversitelerde binlerce dersi uzaktan vermek elbette kolay degildi. Ilk baslarda elbette biraz zorlandik ancak altyapimizi gelistirdik ve su an uzaktan egitimi sorunsuz biçimde yürütüyoruz. Elbette uzaktan egitim, yüz yüze egitim kadar etkili bir yöntem degil. Anlasiliyor ki, ögrencilerimizle kavusmamiz için tünelin sonundaki isigi da görmüs bulunmaktayiz. Ögrencilerimizi dersliklerimizde ve atölyelerimizde görmek için sabirsizlaniyoruz” seklinde yanitladi.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin ayricaliklarinin sorulmasi üzerine Rektör Uysal, DPÜ’nün 68 ülkeden 5 bin uluslararasi ögrenciye sahip oldugunu hatirlatan ve bunun Türk ögrenciler için dil ögrenme ve farkli kültürleri tanima firsati sunacagini söyledi.



“Kiz ögrencilerimizin tamaminin yerleskelerimizde barinabilecegi yurt kapasitesine ulastik” diyen Uysal, “Erkek ögrencilerimizin kaldiklari yurtlar da akademik birimlerimizin büyük bölümüne çok yakin konumda yer aliyor.

DPÜ’nün en önemli avantaji ögrencilerinin barinma sorunu olmadigi az sayida üniversiteden biri olmasi” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin engelsiz üniversiteleri arasinda ilk siradayiz”

Engelsiz Üniversite olma yolunda yürütülen çalismalari ve bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ve Yüksekögretim Kurulundan kazandiklari ödüllerden de söz eden Uysal, “Su anda Türkiye’nin engelsiz üniversiteleri arasinda ilk siradayiz. Engelli ögrencilerimizin bizleri tercih etmelerini ve onlara yerleskelerimizde çok genis olanaklar sundugumuzu bildirmek istiyorum. Bunun yaninda tirmanma duvarimiz, spor salonlarimiz, olimpik yüzme havuzumuz ve spor alanlarimiz da ögrencilerimizi bekleyen olanaklarimizdan birkaçi. Kütahya Dumlupinar Üniversitesini tercih eden ögrencilerimiz, kültür-sanattan spora, arastirma gelistirmeden egitime kadar aradigi her seyi bulacaktir. Ögrencilerimizin olmadigi dönemde hem dersliklerde hem de sosyal alanlarda eksiklerimizi gidermeye ve bir bakima bu süreci firsata çevirmeye odaklandik. Ögrencilerimiz Kütahya’ya geldiklerinde yepyeni bir yerleskeyle ve ögrenci odakli bir egitim anlayisiyla karsilasacaklar. En kisa zamanda sizlerle bulusmayi diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA