Petlas, En Degerli Marka Siralamasinda Yükseldi

Uluslararasi marka degerlendirme kurulusu Brand Finance'in arastirmasinda 11 sira yükselen Petlas, 59'uncu sirada yer aldi.

Petlas, Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kurulusu ve en degerli 100 markasi siralamasindaki yükselisini sürdürüyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Petlas, uluslararasi marka degerlendirme kurulusu Brand Finance'in 2021 yilina iliskin "Türkiye'nin En Degerli Markalari-Turkey 100" arastirmasinda 11 sira yükselerek 59'uncu yer aldi.

Petlas, Istanbul Sanayi Odasinin (ISO) "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu Arastirmasi"nda 82'nci siraya yükselmesinin ardindan küresel saglik krizinin tüm dünyada marka performanslarini olumsuz etkiledigi bir dönemde, marka degerini de yükseltme basarisi gösterdi.

Brand Finance'nin Türkiye'nin en degerli ve en güçlü markalari arastirmasi, yillik olarak hazirlaniyor. Arastirmada, Türkiye'nin tüm sektörlerden en güçlü ve degerli 100 markasinin yillik performansi degerlendiriliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, Petlas'in; sektörünün lideri oldugu Ar-Ge alanindaki yatirimlar, organizasyonel ve endüstriyel yatirimlarin yani sira marka yatirimlarina da önem verdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Petlas, yerli sermaye, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli üretim gücü ile Türkiye'nin lastik markasi kimligini gururla tasiyor. Ülkemizin yani sira dünyanin 100'ü askin ülkesinde rekabet gücümüz her gün artis gösteriyor. Ülkemizde tüketicilerin bizlere olan güveni ve dünyanin 100'ü askin ülkesinde güçlü bir marka olarak Türkiye'yi temsil etmek, bizlere gurur veriyor; daha da iyi olma azmimizi atesliyor. Bu basariyi, tüm Petlas ve AKO Grup çalisanlari, is ortaklarimiz, markamizi tercih eden tüketicilerimiz ve kurumsal müsterilerimizle paylasiyor ve her birine tesekkür ediyoruz."

Kaynak: AA