(ÖZEL) Bu Görüntüler Film Setinden Degil, Yangin Tatbikatindan

Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesinde gerçeklestirilen tatbikatta senaryo geregi yanginin çiktigi katta mahsur kalan görevlinin kurtarilmayi beklerken sergiledigi performans gerçegini aratmadi. Panik atak geçirip çigliklar atan görevli, kurtarilirken dahi senaryodaki rolünden biran olsun bile vazgeçmedi.

(ÖZEL) Bu Görüntüler Film Setinden Degil, Yangin Tatbikatindan
Tatbikat Bolvadin Dr. Halil Ibrahim Özsoy Devlet Hastanesi’nde gerçeklestirildi.

Afyonkarahisar Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskanligi koordinesinde gerçeklestirilen tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) itfaiye ve polisin yer aldigi 30 personel görev aldi. Senaryo geregi tatbikatta hastanenin 3. katinda yangin çikti ve bir hasta alevlerin arasinda mahsur kaldi. Mahsur kalan hastayi canlandiran hastane Veri Hazirlama personeli Kemalettin Sami Peker’in tatbikatin basindan sonuna kadar sergiledigi performans görenlere adeta parmak isirtti. Hasta yataginda yangin çiktigini duyan Peker senaryo geregi atak geçirmeye baslayarak çiglik çigliga kaldi. Peker’in odasina giren saglik görevleri ise bir taraftan onu sakinlestirip bir taraftan da camdan tahliyeyi saglayacak itfaiye personelini yönlendirme basladi.



Kurtarilirken dahi bagirmaya devam etti

Çigliklari devam eden Peker ise ‘imdat kurtarin beni, dayanamiyorum, itfaiyeyi çagirin, inecegim ben, korkuyorum’ diyerek yardim istemeye basladi.

Bu sirada pencereye yanasan itfaiye aracinin merdiveninin kabinindeki personel ise Peker’i ‘gel kardesim’ diyerek açik olan pencereden alip asagi merdivenle inmeye basladi.

Peker’in bu anda dahi bagirmasi ise tatbikati ne kadar benimsedigi ve kendisine rolüne ne kadar kaptirdigini gözler önüne serdi.

Sorunsuz tamamlanan tatbikatta Peker’in performansi akillardaki yerine alirken, hasta kurtarma ve tahliye çalismalari ise drone ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA