Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Eskisehir'de 'Yunus Emre'yi Bilir Misin?' Sergisinin Açilisina Katildi Açiklamasi

'Bu kadar derin manalar içeren sözleri, bu kadar kisa, öz biçimde ifade edip insanin ve insanligin hizasini olusturabilecek derecede vukufiyetleri içeren bir anlam iklimini olusturabilen Yunus Emre'nin gölgesinde, Yunus Emre'nin hatirasinda bulusuyor olmak ve onu anarak birtakim projeleri, isleri yapiyor olmak gerçekten özel diye düsünüyorum'.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, "Bu kadar derin manalar içeren sözleri, bu kadar kisa, öz biçimde ifade edip insanin ve insanligin hizasini olusturabilecek derecede vukufiyetleri içeren bir anlam iklimini olusturabilen Yunus Emre'nin gölgesinde, Yunus Emre'nin hatirasinda bulusuyor olmak ve onu anarak birtakim projeleri, isleri yapiyor olmak gerçekten özel diye düsünüyorum." dedi.

Bakan Selçuk, AK Parti Eskisehir Milletvekilleri Nabi Avci ve Harun Karacan ile AK Parti Il Baskani Zihni Çaliskan ve diger ilgililer tarafindan Eskisehir Valiliginde karsilandi. Burada Valilik seref defterini imzalayan Selçuk, Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz'i makaminda ziyaret edip basina kapali görüstü.

Valilik makaminda Bilim Sanat Merkezi Yapim Protokolü'nü imzalayan Bakan Selçuk, daha sonra beraberindekilerle Eskisehir Olgunlastirma Enstitüsü tarafindan Anadolu Üniversitesi Türk Dünyasi Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde, hazirlanan Yunus Emre'yi anlatan tablolar, minyatürler, seramikler ve dönem kiyafetlerinden olusan "Yunus Emre'yi bilir misin?" adli serginin açilisini yapti.

Bakan Selçuk, açilista yaptigi konusmada, vefatindan 700 yil sonra bile Yunus Emre'nin insanliga olan mesajinin hala anlanmaya, algilanmaya çalisildigini söyledi. Yunus Emre'nin mesajinin dogruyu ve güzeli bulma noktasinda insanligi bir araya getirdigini ifade eden Selçuk, söyle konustu:

"Dogruyu, iyiyi, güzeli bulma çabamiz da bu çerçevede devam ediyor. Bu kadar derin manalar içeren sözleri, bu kadar kisa, öz biçimde ifade edip insanin ve insanligin hizasini olusturabilecek derecede vukufiyetleri içeren bir anlam iklimini olusturabilen Yunus Emre'nin gölgesinde, Yunus Emre'nin hatirasinda bulusuyor olmak ve onu anarak birtakim projeleri, isleri yapiyor olmak gerçekten özel diye düsünüyorum. En önemli hususlardan birisi de Türkçenin doruk noktasi olarak bu kadar derinligi çok sadece bir sekilde ifade etme firsati veren bir anlayis olmasi. Bu anlayisin bizi götürdügü dünyalar insanimizi ve insanligi da zenginlestirmeye devam ediyor ve Türkçemizin yüz aki olarak da bizim bir kivanç vesilemiz."

Bakan Selçuk, Yunus deyislerinin bir çocuga ve çok bilge bir filozofa ayni anda hitap edebilmesinin önemine deginerek sunlari kaydetti:

"Bize öngördügü, önerdigi sey elbette tevazu, mütevazi olus... Bu tevazunun ötesinde ben davasindan vazgeçmek için de dilin hükmüne boyun egmek... Bütün bunlar bir araya geldiginde eminim gelecek nesiller de Yunus ile ilgili destansi hikayeleri, içerikleri paylasmaya devam edecekler ama biz de elbirligiyle, isbirligiyle elimizden geleni bu vesileyle yapmis olmanin rahatligi içinde olmak istiyoruz."

Milli Egitim Bakani Selçuk, Eskisehir Olgunlastirma Enstitüsünün ortaya koydugu eserlerine önemli oldugunun altini çizerek "Cumhurbaskanimiz tarafindan ortaya konulan Yunus Emre Yili, Türkçe ile ilgili yil üstünde dura dura tekrar tekrar vurgulana vurgulana ele alinmasi gereken bir yil. Bu yilin hepimiz tarafindan tekrar tekrar degerlendirilmesi ve gelecege tasinmasi noktasinda bir ihtiyacimiz var. Enstitümüzün bu çalismasini çok kiymetli buluyorum." diye konustu.

Konusmanin ardindan açilisi yapilan sergiyi gezen Bakan Selçuk ve beraberindekiler, sanatçilarca seslendirilen Yunus Emre'nin ilahilerini dinledi. Çocuklarla fotograf çektiren Milli Egitim Bakani Selçuk, daha sonra AK Parti Il Baskanligini ziyaret etti.
Kaynak: AA