Meksika Devlet Baskani Lopez Obrador, Anayasa Reformu Için Muhalefetle Görüsebilecegini Söyledi

Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador, muhalefet partileriyle bir araya gelerek anayasa reformunu çikarabileceklerini bildirdi.

Lopez Obrador, Ulusal Saray'da günlük basin toplantisindaki açiklamasinda, Temsilciler Meclisi'nde anayasal reform paketini geçirmek için bazi muhalefet partileriyle görüsmeye hazir olduklarini söyledi.

Sosyal programlarin devam edecegini dile getiren Lopez Obrador, "Herkes için ve yoksullar için bir ülke var. Temsilciler Meclisi'nde üçte ikilik nitelikli bir çogunluga sahip olmak istiyorsaniz, PRI (Kurumsal Devrimci Parti) veya baska herhangi bir partiyle anlasmaya varabilirsiniz." ifadesini kullandi.

Lopez Obrador, Meksika'nin degisime olan ihtiyacina oy verenlere tesekkür ederek, "Ülkede devam eden kirli savasa ragmen destek olan herkese çok tesekkür ediyorum." dedi.

Meksika'da halk, 6 Haziran'da Federal Hükümet Meclisi üyeleri ve 15 eyalet valisinin de dahil oldugu 20 bin 417 yöneticinin belirlenmesi için yapilan ara seçimlerde sandik basina gitmisti.

Katilimin yüzde 53 civari oldugu belirtilen ara seçimlerde sonuçlar henüz resmi olarak duyurulmazken, Lopez Obrador'un partisi Ulusal Yenilenme Hareketi (MORENA), siralamada lider olmasina karsin 500 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nde reformu paketini çikaracak 334 sayisina ulasamamisti.

Lopez Obrador'un partisinin simdiye kadar 280 meclis üyesine ulastigi, ayrica sonuçlari netlesen 15 eyaletten 11'inin MORENA tarafindan kazanildigi bildirildi.

Federal Hükümet Meclisi üyeleri seçimleri, seçilecek yönetici sayisi ve adaylarin çoklugu açisindan ülke tarihinin en büyük ve kapsamli seçimlerinden biri olarak görülüyor.

Kaynak: AA