Kazakistan Ve Katar Arasinda Ekonomik Iliskiler Güçlendirilecek

Katar Disisleri Bakani Seyh Mohammed Bin Abdulrahman Al-Thani, Kazakistan ile ekonomik alanda is birligini güçlendirmek için saglam bir temel olusturmak istediklerini söyledi.

Kazakistan'in baskenti Nur Sultan'a resmi ziyaret gerçeklestiren Al-Thani, Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev tarafindan kabul edildi.

Tokayev, iki ülkenin müsterek menfaat alanlarinda iliskileri güçlendirmek için önemli firsatlar bulundugunu ifade etti.

Al-Thani de Kazakistan ile ekonomik alanda is birligini güçlendirmek için saglam bir temel olusturmak istediklerini söyledi. Bunun yani sira yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi yerli asi QazVak'i gelistirmelerinden dolayi Kazak lidere Katar Emiri'nin tebriklerini ileten Al-Thani, bu konuda her türlü destegi saglamaya niyetli olduklarini kaydetti.

Ziyaret çerçevesinde Kazak mevkidasi Muhtar Tileuberdi ile de ikili ve heyetler arasi görüsmede bir araya gelen Al-Thani, tarim, madencilik, ulastirma, lojistik, finans ve bankacilik alanlarinda müsterek projeleri ele aldi.

Görüsmelerin ardindan Katar Kalkinma Fonu tarafindan Kazakistan'in Almati bölgesinde yer alan Ötegen Batir köyünde perinatal merkezinin insa edilmesine iliskin mutabakat zapti imzalandi.

Kaynak: AA