Gannusi'nin Danismani Açiklamasi 'Meclis Baskani'na Yönelik Ciddi Suikast Tehdidi Var'

Tunus Meclis Baskani Rasid el-Gannusi'nin Danismani Riyad es-Suaybi, Gannusi'ye yönelik ciddi suikast tehdidi olduguna yönelik güvenlik yetkililerinden bilgi aldiklarini söyledi.

AA muhabirine konusan Suaybi, Içisleri Bakanligindan yetkililerin bu aksam Gannusi'nin Tunus Parlamentosundaki ofisine gelerek bilgi verdigini belirtti.

"Meclis Baskani'na yönelik ciddi suikast tehdidi var" diyen Suaybi, yetkililerin, Gannusi'ye koruma tedbirlerini güçlendireceklerini ilettigini aktardi.

Danisman Suaybi, sözlerine söyle devam etti:

"Böyle bir suç planina dahil olabilecek veya bundan fayda saglayabilecek taraflari bilmek istiyorsak, Tunus'taki demokratik geçisin sembollerinden biri olarak Gannusi'nin siyasi ve ulusal önemini hatirlamaliyiz. Bu demokratik geçisi hedefe koyanlar bugün Meclis Baskani'na suikast düzenlemeyi de planlayanlardir."

Tunus Içisleri Bakanligindan konuya iliskin henüz bir açiklama yapilmadi.

Tunus'ta 13 Kasim 2019'dan bu yana Meclis Baskanligi görevini yürüten Rasid el-Gannusi, Habib Burgiba (1956-1987) ile devrik lider Zeynel Abidin bin Ali (1987-2011) dönemlerinde en belirgin muhalif sahsiyetlerden biri olarak öne çikiyor.

Sürgünde geçirdigi 20 yilin ardindan Gannusi, Arap Bahari sürecinde 14 Ocak 2011'de Tunus'a geri dönmüstü.

Kaynak: AA