Eyüpsultan'daki Piknik Alanindaki Çöpler Temizlendi

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken ve Eyüpsultanli gençler, Çevre Koruma Haftasi kapsaminda piknik alaninda çevreye atilan çöpleri toplayarak temizlik yapti.

Eyüpsultan'daki Piknik Alanindaki Çöpler  Temizlendi
Eyüpsultan Belediyesi, Çevre Koruma Haftasi kapsaminda çevre duyarliligini saglamak ve farkindalik olusturmak adina Kurt Kemeri Piknik alaninda özel bir etkinlik düzenledi.

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken’in de katildigi etkinlikte Eyüpsultanli gençler piknik alaninda çevreye atilan çöpleri toplayarak temizlik yapti. “Temiz bir gelecek için birlikte ilerliyoruz” sloganiyla düzenlenen etkinlikte Baskan Deniz Köken’de eline torba alarak çevre gönüllüsü yüzlerce gençle birlikte çöp topladi.

“Senede bir hafta kutlayarak çevre bilinci olusturamazsiniz”

Bu tarz etkinliklerin farkindalik olusturmak adina her hafta yapilmasi gerektigini vurgulayan Baskan Deniz Köken, su açiklamalarda bulundu: “Bu etkinligi aslinda piknik yapanlarin geride nasil bir ortam biraktiklarini göstermek adina haftasonu yapmaliydik. Arkadaslar biz bu çevreyi bizden öncekilerden emanet aldik, bizden sonrakilere de teslim edecegiz, bizim kendi mülkümüz degil. Soludugumuz havada herkesin payi var, kim kirletiyorsa baskasina zarar veriyor demektir; biz bunun farkinda degiliz. Birisine haksizlik yapmaniz için illa onun malini çaliyor olmaniz gerekmez, onun soludugu havaya zarar vererek kul hakkina girmis oluyorsunuz. Sene de sadece bir hafta kutlayarak çevre bilinci olusturamazsiniz. Biz 365 günde Anneler Günü, Orman Haftasi, Engelli haftasi kutluyoruz ama bir günde her sey bitiyor. Öyle bir sey yok. Biz bir gün mü nefes aliyoruz. Çevre de öyle bir sey iste, günde kaç milyon nefes aliyorsak, çevrede o kadar nefes aliyor. Ama alabilecegimiz ortami da temiz birakmamiz lazim. O yüzden ben bu etkinlige ehemmiyet veriyorum ve gençlerin bu isteki hassasiyetlerini de görebiliyorum. Onun için gençlere tesekkür ediyoruz. Insallah onlarla birlikte bundan sonraki süreçte daha iyi seyler yapacagiz.”

Etkinlik sonrasi teke tek topladiklari çöp torbalarini bir araya getirerek Baskan Deniz Köken’le hatira fotografi çektiren gençler, tesislerde kendilerine verilen ikramlarla soluklanip güzel havanin keyfini çikardi.
Kaynak: İHA