Dr. Aylin Sözer'i Vahsice Öldüren Süpheliye Dava

Maltepe’de ögretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’i bogazini keserek ve yakarak öldüren Kemal Ayyildiz hakkinda 5 ayri suçtan agirlastirilmis müebbet ve 35 yil 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Savcilik, süpheli hakkinda verilecek cezada indirim uygulanmamasini talep etti.

Maltepe’de 29 Aralik 2020 tarihinde Istanbul Aydin Üniversitesi Egitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Ögretmenligi Bölüm Baskani olarak görev yapan ögretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’i (48) bogazindan biçaklayarak ve yakarak öldüren Kemal Ayyildiz (32) hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, tutuklu süpheli Kemal Ayyildiz’in “tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldirmak veya islenmesini kolaylastirmak ya da yakalanmamak amaciyla kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapse çarptirilmasi istendi.

Süpheli Ayyildiz’in “silahla, konutta nitelikli yagma”, “mala zarar verme”, “banka veya kredi kartlarinin kötüye kullanilmasi”, “nitelikli hirsizlik” suçlarindan da toplamda 16 yil 5 aydan 35 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi. Savcilik süpheli hakkinda verilecek cezada ‘haksiz tahrik’ indirimi veya takdiri indirim hükümlerinin uygulanmamasini talep etti.

Iddianamede, olay günü Kemal Ayyildiz’a IBAN numarasi gönderdigi tespit edilen süpheli M.D. hakkinda ise “banka veya kredi kartlarinin kötüye kullanilmasina tesebbüs” suçundan 9 aydan 4 yil 6 aya kadar hapis cezasi istendi. Anadolu 7. Agir Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame kabul edilirse süphelilerin yargilanmasina önümüzdeki günlerde baslanacak.
Kaynak: İHA