Çinliler Türkiye'den Önce Konut Aldilar, Simdi Konut Üretecekler

Yabanciya konut yatirimlarinda pandemi döneminden sonra, Türkiye’den alim yapan ve dikkat çeken ülkelerin basinda Çin geliyordu. Son 1 yilda gayrimenkulde alim satimlariyla dikkat çeken Çin, Türkiye’de gayrimenkul pazarina konut gelistirici olarak girmeyi hedefliyor.

Çinliler Türkiye'den Önce Konut Aldilar, Simdi Konut Üretecekler
Super Group Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ali Gökçiler, “Çinliler özellikle Istanbul’dan arazi satin almaya basladilar. Proje gelistirip, müteahhitlik yapacaklar” dedi.

Çinlilerin son dönemde Türkiye’yi markaja aldigini belirten Gökçiler, “Son 1-2 yildir Çin’den alimlar dikkat çekiyordu. Bu sürede pazari ögrendiler ve simdi de hakimiyet kurabilmek için arazi satin alimlarina basliyorlar” diye konustu.

Özellikle son 9 ayda 2 tip satin alma ve satis yöntemlerinin dikkat çektigini kaydeden Gökçiler, “Birinci olarak alim satim yapmaya basladiklarini gözlemledik. Simdi ise satin alim ve konut gelistirmeye baslayacaklar” diye konustu.

Çinlilerin büyük satin alimlar yaptiklarina dikkat çeken Gökçiler, “Cumhurbaskanimizin iki yeni sehir kuracagiz açiklamasinin ardindan, Çinliler ülkemizde kurduklari sirketlerle satin almalara basladilar. Proje gelistirip markali konut sektöründe ciddi bir oyuncu olmaya hazirlaniyorlar” diye konustu.

Kibris’ta da yogun satin alimlar oldugunu kaydeden Gökçiler, “Türkiye dogunun en batisinda ve çok avantajlari var. Çin’e çok dikkatli bakmak gerekiyor” diye konustu.

17 günlük kapanma döneminde yabanciya konut satisinda hiz kazanildigini belirten Gökçiler, “Satislarin yüzde 50’sine yakini online olarak gerçeklesti” dedi.

Gökçiler, “Iki tip alim var biri yatirim biri oturum. Türk vatandasligi almak da ülkeler için bir yatirim oluyor. Güvenli liman olarak görülen bir ülkeyiz. Markali konutta da ülke olarak iyi bir noktadayiz ancak arzda ciddi bir azalma var. Bu sebeple fiyatlar artmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA