Borsa Günün Ilk Yarisinda Yükseldi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarisinda yüzde 0,24 deger kazanarak 1.452,63 puana yükseldi.

Günün ilk yarisinda yükselis egiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibariyla önceki kapanisa göre 3,46 puan artisla 1.452,63 seviyesine çikti. Toplam islem hacmi 6,7 milyar lira düzeyinde gerçeklesti.

Ilk yarida bankacilik endeksi yüzde 0,18 deger kazanirken, holding endeksi yüzde 0,17 deger kaybetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 3,73 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 1,01 ile tekstil deri oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarinda bugün ABD'de açiklanacak enflasyon verisi ile Avrupa Merkez Bankasi'nin (ECB) toplantisi öncesi sinirli da olsa iyimserligin fiyatlandigini söyledi.

ABD'de enflasyonun beklentilerin üzerine çikmasinin, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) genislemeci para politikalarindan geri adim atma olasiligini artirarak piyasalar üzerinde baskiya neden olabilecegini belirten analistler, ECB'nin toplantisinda ise faizlerde ve varlik alim programinda degisiklige gidilmesinin beklenmedigini, karar metni ve ECB Baskani Christine Lagarde'in açiklamalarinda gelecek dönem politikalarina iliskin ipuçlarinin aranacagini kaydetti.

Analistler, bugün yurt içinde ise haftalik para ve banka istatistiklerinin takip edilecegini aktararak, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.390 puanin destek, 1.470 seviyesinin direnç konumunda oldugunu bildirdi.

Kaynak: AA