Baskan Simsek Ve Ögrencilerden Temizlik Kampanyasi

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, Çevre Haftasi kapsaminda ögrencilerle birlikte çöp topladi.

Baskan Simsek Ve Ögrencilerden Temizlik Kampanyasi
Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, Çevre Haftasi kapsaminda Mogan Gölü’nde ögrenciler ile renkli bir etkinlige imza atti. Belediye meclis üyelerinin de katildigi etkinlikte Baskan Simsek, Gölbasi Atatürk Sahil Parki’nda ögrencilerle çevre temizligi yapti ve çöp topladi. “Bugün havasiyla, suyuyla, topragiyla içinde yasadigimiz çevrenin günüdür. Çevre, insan ve tabiat varliklarinin birbirleriyle etkilesim içinde bulundugu bir sistemdir” diyerek konusmasina baslayan Baskan Simsek, “Insanlik, varolusundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçlari dogrultusunda biçimlendirmeye çalismis, bu zaman zarfinda da çevreyi etkilemis ve ondan etkilenmistir. Nasil ki tabiatin insan hayati üzerinde derin tesirleri varsa, bizlerin faaliyetleri de tabiat üzerinde tesirde bulunmaktadir. Hedefimiz gelecek nesillere yasanabilir bir çevre birakmaktir. Anayasamizda ifade edildigi üzere “herkes saglikli ve dengeli bir çevrede yasama hakkina sahiptir" dedi.

Mogan ve Eymir Gölleri’nde degisik türlerden binlerce kus türünün bulunduguna dikkat çeken Baskan Simsek, "Havalarin isinmasi ve baharin gelmesiyle birlikte kus cennetine dönüsen gölde, doganin hareketliligini izlemek insanlara keyif vermektedir. Bu degerimizi korumak ve gelecegimiz olan siz degerli ögrencilere aktarmak adina Mogan Dip Çamuru temizlenmesi projesi devam etmektedir. Dünyada sadece Mogan Gölü çevresinde yetisen ve Gölbasimizin simgesi olan Sevgi Çiçeginin korunmasi çalismalari devam etmekte, her yil binlerce tohum ekilmektedir. Tabii kaynaklarin yönetiminde var olan kaynaklarin korunmasi birinci önceligimizdir. Koruyarak kullanmak en önemli prensibimizdir” açiklamalarinda bulundu.

Ikili toplama sistemi hakkinda da bilgi veren Simsek, “Sifir Atik Projesi kapsaminda ikili toplama sitemine geçis ve kaynaginda ayri toplama çalismalarimiz devam etmektedir. Bu amaçla salgin dönemi normallesme sürecine girildigi bu günlerde Eymir Mahallesi TOKI bölgesinde hanelerden atiklarin ayri toplanmasi konusunda bilgilendirme çalismalari yapilmis, vatandaslarimiza ev ev ayri toplama ekipmani dagitimi gerçeklestirilmistir. Bundan sonraki süreçte salginin etkisinin azalmasina paralel olarak çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz. Hepinize yasanabilir ve temiz bir çevrede mutlu ve saglikli bir ömür dilerim” ifadelerini kullandi.

Konusma sonrasi Baskan Simsek, stantlari ögrenciler ile birlikte gezerek bilgi verdi. Program, Baskan Simsek’in ögrencilere geri dönüsümü ve çevreyi anlatan hediyeler vermesi ile son buldu.
Kaynak: İHA