AK Parti Malatya Milletvekilleri Ve Protokol Üyeleri AA'nın 101. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

AK Parti Malatya milletvekilleri ve kent protokolü, Anadolu Ajansının kuruluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mesajında, AA'nın yayın hayatına başladığı günden beri taşıdığı misyonu koruyarak dünyanın her tarafından gelişmeleri ülke insanına duyurduğunu ve ülkedeki gelişmeleri de 13 dilde dünyaya aktardığını belirtti.

AA'nın doğru ve hızlı haber ağıyla, binlerce çalışanıyla Türkiye'nin en güçlü markalarından biri olduğunu ifade eden Çalık, "Kurtuluş Savaşımız esnasında tarihi genelgeyle kurulan doğru, güvenilir ve tarafsız haberciliğiyle dünyanın sayılı ajanslarından biri olan Anadolu Ajansının 101. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise mesajında, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Milli Mücadele'nin başladığı süreçte milletimizin sesini dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansının 101. yıl dönümünü kutluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da "Tam 101 yıldır Anadolu'nun sesini dünyaya duyuran, güvenilir ve tarafsız haberciliğiyle dünyanın sayılı ajanslarından biri olan Anadolu Ajansının 101. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise "Türkiye'nin haklı sesini dünyaya duyuran objektif ve güvenilir haber kaynağımız olan Anadolu Ajansının 101. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, fedakarca çalışan her bir mensubuna başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Kent protokolünden kutlama mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Doğru ve tarafsız habercilikte Türk basınının mimari olan Anadolu Ajansı, kurulduğu günden bugüne kadar güven ve saygı duyulan bir haber ajansı olmasının ötesinde ülkemizin tanıtılmasına ciddi katkılar sunmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Çınar, milli mücadele yıllarının zor şartlarında kurulan Anadolu Ajansının, İstiklal mücadelesinin kazanılmasına önemli katkılar sunarak, halkı doğru bilgilendirerek, başarılı çalışmalarla büyük bir direnişin sesi ve sembolü olduğunu aktardı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de 101 yıldır Anadolu'nun sesini dünyaya duyuran doğru, objektif, güvenilir haber kaynağı olan ve kurulduğu günden bugüne de büyük bir sorumlulukla çalışarak ülkenin sesi olan AA'nın 101. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başarılar diledi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise AA'nın çağı yakalayan yeni habercilik mecraları, farklı yayın dilleri, uluslararası habercilik atağıyla tarihi misyonunu başarıyla sürdürdüğünü bildirdi.

Özcan, AA'nın 101 yıldır ülkenin gelişimine şahitlik eden tarafsız, ilkeli ve hızlı habercilik anlayışıyla çalıştığına işaret ederek, Türkiye'nin küresel güç haline geldiği bu dönemde Anadolu Ajansının habercilik ve iletişimdeki hızlı ilerleyişinin herkesi gururlandırdığını vurguladı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, mesajında,"Milli kurtuluş mücadelemizin sesi olan, bugünde milletimizin ve devletimizin dünyadaki sesi olmayı aynı kararlılık ve azimle sürdüren milli haber ajansımız Anadolu Ajansının kuruluşunun 101. yılını tebrik ve takdir ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise AA'nın bir asrı devirdiğini belirterek, başarılı çalışmalarının duyurulmasında her zaman üniversitenin yanında olan AA'ya yeni bir yüzyıl diledi.

Kaynak: AA